| yahim16 a întrebat:

Salutori la toata lumea, am 15 ani si vreau sa fiu un psiholog,, as dori sa tiu ce trebuie sa invat la liceu si la facultate, si vreau sa invat din timp totce este bazic, acum sunt la liceu:d

Răspuns Câştigător
| Parker a răspuns:

In primul rand, trebuie sa te apuci nitel de meditatii la lb. romana, sau sa inveti individual, cert e ca nu o stapanesti cum trebuie. In al doilea rand, un psiholog trebuie sa fie trecut si uns cu toate alifiile ca sa reziste nebunilor de tot felul alaturi de care are contact, deci trebuie sa ai experiente atat din domeniul scolii institutionale cat si din scoala vietii, sau mai pe romaneste, viata de strada. Trebuie sa stii sa vorbesti fluent limba romana, sa ai o voce calma si linistitoare.e mai mult vorba de talent si experienta...dar daca esti ambitios, vei reusi. Ai nevoie de un singur sfat : CITESTE CARTI. multe, de orice fel.(daca nu ai citit pana acum in mod special, te apuci pe google si cauti carti care au primit nobel pentru literatura, apoi o sa iti gasesti niste autori, te descurci tu) Cat mai multe carti...si filme(si ma refer la drame/thryller, nu comedii si alte porcarii)

6 răspunsuri:
| mikep a răspuns:

La baza nai sa ma crezi dar este fizica.Mai apoi le iai pe celelalte de exemplu liba romina te va ajuta la convorbire.Cam astea, funda?happy

| negru30 a răspuns:

Psihologi sunt pe toate drumurile - daca vrei sa fi unul bun trebuie sa ai dar de la Dumnezeu - arata-mi si mie unul care ajuta pe cineva fara bani - acum intelege si tu ce trebuie

| gabytz18 a răspuns:

Imi pare rau sa te dezamagesc dar trebuie sa inceti la toate materiile. Pun pariu k o sa zici ca sunt tampit. Stai linistit, am 18 ani si stiu ce inseamna sa inveti. Fii atent un psiholog trebuie sa aiba cunostinte din toate domeniie deoarece vorbeste cu oameni care se invart in cele mai diverse domenii. Nu poti purta un dialog neutru daca tu nu ai cunostintele necesare subiectului. Pentru a-ti argumenta o opinie trebuie sa o intaresti cu argumente si nu se stie de unde ai nevoie de argumentele astea pentru ca nu se stie cu cine vorbesti. MAtematica te invata sa devii organizat, inavatand matematica iti schimbi si stilu de organizare. Limba romana este obligatorie. Psihologia fiin o stinta umana trebuie sa inveti si cel putin o limba straina (vb cu un pusti de 16-17 ani care iti da idei tip in engeza asa pe tava... psigologu nu trebuie sa fie prost k este taxat k profesoru prost).

In concluzie te ajuta cultura generala, dar daca vrei sa te axezi doar pe ce-ti trebuie invata limba romana si toate stinte socioumane pe care o sa le faci la scoala (psihologie, logica, educatie antreprenoriala si economie) nu stiu ce profil esti... si o limba straina

| raspunsulmeu a răspuns:

Felicitari pentru ca stii ce vrei sa faci in viata! sunt foarte multe persoane care nu-si dau seama ce vor sa se faca.
Daca vrei sa devii psiholog, uite, poti sa cauti pe websiteul www.personalitatealfa.ro, povestea unui baiat care a reusit sa devina psiholog si poate sfatui pe altii ( poti sa pui intrebari acolo). Dar ca sa intri la facultatea de psihologie trebuie sa ai o baza solida din liceu, medii mari, etc. pentru ca este concurenta. Deci, pe langa studiul tuturor materiilor din liceu, trebuie sa te pregatesti specializat pentru psihologie. Mult succes!

| belle2009 a răspuns:

Întrebarea ta trebuia formulată astfel:
" Salutări tuturor,
Am 15 ani și mi-aș dori să devin psiholog.
Și v-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați spune ce trebuie să învăț pe parcursul liceului și al facultății pentru a-mi îndeplini acest vis, deoarece aș vrea să mă apuc de învățat din timp?
Ofer funda celui mai bun și detaliat răspuns!
Vă mulțumesc anticipat."

| Lili514 a răspuns (pentru negru30):

Arata-ne si noua un om care si-ar oferi serviciile (indiferent daca e profesor, medic, avocat etc.) fara a solicita partea financiara. Majoritatea avem sau vom avea o familie, copii, care trebuie intretinuta si mai ales, nu poti sa faci foamea doar pentru ca esti pasionat. Atunci cand lucrurile sunt facute cu pasiune, ies de 100 de ori mai bine. Deci trebuie sa mai si oferi omului ceva la schimb. Daca vrei o vorba buna si un sfat amical, poti apela la un prieten.