Nu e suficient sa inveti japoneza de pe net sau din carti. Pana atunci ai nevoie de un atestat si de preferat obtinut cu N1.
Eu locuiesc in Japonia si stiu despre ce vorbesc. Este greu sa studiezi aici.
Bursa se obtine foarte greu. Trebuie sa fi un student exceptional ca sa obtii o bursa aici si nici asa nu este sigur ca bursa va fi a ta.
Plus de asta o bursa nu iti va acoperii toate cheltuielile acolo.
Si ca sa poti fi studenta in Japonia, La Universitatea din Tokyo si mai ales la medicina este foarte greu.
Eu sunt studenta la aceasta facultate insa doar pentru a invtata japoneza (este un program mai special pentru straini) si crede-ma ca nu este usor deloc. Plus de asta mai au si niste taxe destul de piperate ca sa le spunem asa.
Hmm stiu sa scriu, nu este foarte greu sa scrii kanji-uri. Trebuie sa inveti felul in care trebuie scrisa, este o regula anume.
Da, deocamdata ma simt foarte bine aici, ma bucur ca sunt aici.
Hmmm nu am mai fost acasa de 6 luni si nu stiu cand vin, poate anul viitor vin acasa odata cu evenimentele de atunci.
Sincer, nu vreau să îţi ruinez niciun vis, dar e puţin improbabil să ajungi acolo.
Există şi studii pe engleză (cel puţin la Universitatea din Tokyo), dar imaginează-ţi că medicina e grea şi la noi, pe română, darămite pe o limbă pe care abia o ştii. Chiar dacă vrei medicină, poţi să o faci la noi (cei 6 ani generali) iar restul studiilor să le faci în altă ţară.
Şi-apoi, crede-mă, degeaba te gândeşti acum la facultate, pentru că peste 2-3 ani, cel mai probabil o să-ţi treacă obsesia cu Japonia şi o să devii mai realistă, crede-mă. Atunci să începi să te gândeşti pe bune ce vrei
Visul tau nu e chiar irealist cu o singura conditie sa ai bani sa il intretii. Probabil costurile sa faci cativa ani de facultate acolo (chiar si cu bursa care banuiesc ca se obtine foarte greu) se ridica pe la un 30.000 E probabil.