Nici eu nu o sa-ti fac programul intrucat aici nu rezolvam teme integral.
Iti voi da doar sugestii pe care sper sa le intelegi.
Ai un sir de numere: 2, 5, 7, 3, 4, 13, 9,1,2,4,13,5,13,2,1
Tu trebuie sa afli numarul maxim din acest sir, sa numeri de cate ori apare si pe ce pozitie.
Poti face asa: iei o variabila pe care o botezezi "max". O initializezi cu primul numar din sir/vector. Adica a[1](sau a[0], depinde de indexare si in Pascal se incepe de obicei cu 1 si in C/C++ cu 0);
max=a[1]; (in cazul sirului dat exemplu de mine, max ia valoarea 2, prima componenta a sirului).
Apoi parcurgi intr-un ciclu FOR dupa i=2 la n(numar citit de la tastatura=dimensiunea sirului; incepi cu i de la 2 pentru ca am avut deja treaba cu a[1], prima componenta) si scrii dedesubt un IF (max< a[i]) atunci max=a[i]; Adica se parcurge tot sirul cautand dupa o valoare mai mare si se salveaza in variabila max.
Apoi iar iei un FOR(i=1 pana la n) si acum scrii un if care verifica asa: if(a[i]=max) {incrementam o valoare k care numara de cate ori apare maximul; afisam pozitia i, adica scriem valoarea lui i pe ecran;}. La final scriem ca valoarea maxima "max" apare de "k" ori in sir.
In cazul sirului dat de mine ca exemplu: valoarea maxima e 13 si apare de 3 ori, pe pozitiile 6, 11, 13(daca am numarat eu bine).
Functiile si procedurile se fac chiar si din clasa a X-a. Dar pentru banalitatea asta de program nici nu sunt necesare. N-o sa stau eu sa-ti scriu programul efectiv. Descurca-te si tu la partea asta daca vrei sa inveti ceva, nu doar sa ti se faca tema ca sa scapi de o grija.
Nota: {/}(C/C++) = begin/end(Pascal)
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Maryyyaa întreabă: