anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate lasa cineva de scoala? Daca da care sunt consecintele? Scuzati categoria, nu am gasit ceva legat de intrebarea mea!

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, dupa ce termina studiile obligatorii, in prezent 10 clase.
Conform R-COFUIP, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, citez:
 "ART. 173.(1)Potrivit prevederilor legale părintele, tutorele sau susţinătorul legal are obligaţia de a asigura frecvenţa şcolară a elevului în învăţământul obligatoriu şi de a lua măsuri pentru şcolarizarea elevului, până la finalizarea studiilor.
(2)Părintele, tutorele sau susţinătorul legal care nu asigură şcolarizarea elevului, în perioada învăţământului obligatoriu, poate fi sancţionat, conform legislaţiei în vigoare, cu amendă cuprinsă între 100 lei şi 1.000 lei ori este obligat să presteze muncă în folosul comunităţii."

| darrio2007 a răspuns:

Spui ca ai putea sa traiesti fara sa muncesti. Din ce? Acum iti dau parintii dar cand nu vor mai fi ce faci?

| tacitacitaci a răspuns (pentru darrio2007):

Padurea si intoarcerea catre radacini.

| ALGator a răspuns:

Ca minor nu suporti consecinte din partea autoritatilor.
Nu stiu care e legea româneasca. Poate ca parintii primesc amenda daca cineva nu frecventeaza cursurile obligatorii (Scoala primara probabil).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu ma voi angaja vreodata. As prefera 8 clase pentru scoala de soferi. Despre amenda am auzit ca ar fi intre 100 si 1000 de lei parca... Asta nu este o problema. Oricum as putea sa traiesc fara sa muncesc. Nu stiu sigur ce sa fac, vreau sa ma duc la liceul de arte si mai apoi la facultatea de arte. Mi-ar placea ca dupa aceea sa fac si facultatea de informatica (programming). Da, sunt clasa a 8a dar imi este greu, ma simt foarte obosit si plictisit si nu mai suport. Nu am note rele. Am note bune la ce imi place. Cu matematica imi este mai greu. Fizica si chimia, nu inteleg absolut nimic din aceste materii, cel mult la fizica mai sunt activ uneori. Imi place sa stau la PC, doar atat mi-a mai ramas ca refugiu, sa vorbesc cu prietenii, sa ma joc, sa fac diferite programe/site-uri/fisiere de executat, sa utilizez anumite programe. Cand este vorba sa imi ajut un prieten in aceste domenii ma ofer si o fac cu placere, de foarte multe ori eu ii rog sa ii ajut. Vreau sa evidentiez mai mult faptul ca joc League of Legends, acest joc ma mai calmeaza. Ieri am inceput scoala si mi-am facut un mic program. Ce imi sugerati voi sa fac? Am multe de povestit dar astept raspunsurile voastre...
Multumesc anticipat!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cine nu invata la tinerete sufera la batranete.
Daca tu vrei ok, nu e viata mea.e a ta, dar totusi eu in locul tau m-as gandi mai mult inainte de a lua o decizie
Daca vrei sa ajungi pe strazi, cine te opreste?

| AlexBrooK00 a răspuns:

Dacă ai 8 clase poți sa dai abandon școlar dar n-ai sa Reușești cine știe ce in viața mai ales ca s-a dat sau o sa dea o lege in care ai nevoie de 10 clase pentru carnet.

| Nistor_Irina_1974 a răspuns:

Vrei să te lași de școală sau ce?

| Ispas_Ionuț-Petru_1999 a răspuns:

Da dar nu mai primrste alocatia si nu te poti angaja si nici scoala de soferi nu o poti face fara 8 clase

| GirlAnonima20 a răspuns:

Da poate sa se lase cineva de scoala dar pe urma nu o sa poata sa se angajeze nicaieri

| PureaBianca85 a răspuns:

Da, te poti lasa de scoala, pe moment nu sunt consecinte, doar ca nu o sa mai ai alocatie, dar cand o sa fii pe spatele tau si o sa vrei sa.ti gasesti un job cat de cat ok, nu o sa prea ai sanse, consecintele o sa le suporti pe viitor, nu acum...