Cum se punctează examenul
Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.
Probele orale se punctează cu patru calificative: începator, mediu (elevul are cunoştinte minime de comunicare), avansat (elevul are câteva dificultăţi de comunicare) şi experimentat, care este cel mai mare calificativ acordat de către profesorii examinatori.
Nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de Bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE.
Suplimentul descriptiv al certificatului de competenţă conţine descrierea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă ale candidatului şi se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului.
Un elev care nu se prezintă la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de Bacalaureat. Sursa https://ro.stiri.yahoo.com/......18317.html
Bună!
NU se poate "pica"!
În cel mai "grav" caz, vei primi calificativul cel mai "slab"...
Oricum, acel calificativ NU vă afectează la notele de la BAC ( respectiv, nici la media finală de BAC )!
Toate cele bune.
Nu!
La competente nu ai cum sa pici.Primesti un calificativ in functie de cat raspunzi.
Succes!
Si eu dau maine proba orala la romana Nu se poate pica. Primesti calificative. Mediu, Avansat, Experimentat. Meditatoarea mea mi-a spus ca se poate da si Incepator. dar nu stiu sigur:p