Daca este sa luam de bune ceea ce ai zis cu mortii, atunci ar trebui ca acolo unde isi au cucuvelele cuibul, sa fie morti toti, daca ele canta numai cand moare cineva! Ca alfel ...nu or fi mute! Problema cu ele este, dupa parerea mea, faptul ca sunt pasari de noapte (si noaptea naste monstii prin intunericul ei) si dat fiind faptul ca nu sunt multe pasari care sa cante noaptea (toate celelalte facand nani la ora aia) si faptul ca noaptea este mai liniste, este clar ca le auzi mai mult decat daca ar canta ziua. Cainii cand urla noaptea urla la luna plina, la hoti, la alti caini, la cutremur...
Bu-hu-hu! Te-ai speriat? Ai sa mori? Suuuuuuuuuuuuuuuuperstitii. In privinta cainilor ma mai gandesc, s-ar putea sa fie o superstitie "adevarata", am trait un episod tragic in acest sens, asa ca mai verific...
Buna tuturor, am 14 ani si sunt din arad, in aceasta seara pe la ora 1:30 adica cam acum 1 ora a cantat o cucuvea dincolo de casa mea la un vecin, e mai batran omul, si sunt speriat foarte, caci si parintii mei zic ca au auzit zilele astea cucuvea cantand, sunt speriat, nu stiu ce sa mai fac... dar ar trebui sa ma calmez, sunt niste superstitii, si cred in ele, sper sa fie doar o cucuvea in cautare de mancare sau altceva, nimic altceva. Dar cea ce ma sperie este ca este noapte cand a cantat, si nah...la un om batran...la oameni batrani a cantat peste drum la noi, si dincoace la fel la omu asta batran ce vrea sa insemne asta?
Ei bine. Pot sa spun ca DA este adevarat si de nu credeti cititi ce scriu.Nici eu nu credeam.si parca nici acum nu cred, dar totusi cum se face de.inainte ca bunica(de catre mama) sa moara a cantat o cucuvea la casa vecinilor, dupa un an a urmat bunica(de catre tata). din nou aceeasi cucuvea,, blestemata''. Acum recent(3-4 saptamana). am auzit din nou cucuveaua.Cred ca era pentru vecinu care tocmai a fost inmormantat.Culmea.ma cam sperii acum, pentru ca imputzita tot mai canta. Mie mi-e cam frica sincer.mai am 2 bunici(fiindca bunicutzele s'au dus).
. Ei ce ziceti acum credeti? Am sa revin sa va spun daca se intampla ceva. Sper sa nu
. Cu criza asta nu prea sunt bani d inmormantare
. Mda
Nenorocita de cucuvea nu ma lasa sa dorm de 4 ani canta din aprilie pana in iunie in fiecare noapte pe balconul meu si nu a murit nimeni, doar trebuie sa ma trezesc sa o alung cu petarzi dar revine dupa 30 minute si tot asa de vreo trei ori pe noapte. Nu o mai suport de 4 ani imi distruge somnul!
Nu stiu daca e adevarata faza cu cucuveaua, dar saptamana trecuta a cantat cucuveau la mine pe casa si a murit o vecina cateva zile mai tarziu, dumnezeu sa o ierte ca era tanara saraca.eu stiam ca daca iti canta pe casa iti moare cineva din familie dar bine ca nu e asa. oricum sunt superstitii care coincid cu evenimetul respectiv, zic eu
La mine de vreo luna canta o cucuvea...am incercat sa o gonesc dar se intoarce inapoi.Imi este frica sa nu moara cineva dar in acelasi timp ma enerveaza
ca imi distruge somnul. ce sa fac sa plece
(? Astazi ma uitam la ea si ea la mine. mai rau ca in filmele cu prosti
. Si mi-a zis mama sa nu ma mai uit ca cica nu e bine
Ma frate la 12 fara 20 luni prima noapte o aude mama marti dimneata mama bea cafeaua o aude in copac miercuri 12 fara 20 fara 10 cam asa tot la fel joi 12 fara 20 iar cand mancam iar canta la gamu camarei mele si a lu fratemiu m-am zice arunca cu niste paine poate pleaca da mai incolo scot capu pe geam si tot se auzea da mai in capm si latra caini o fi ceva sa vad poate o canta si vineri scuze daca nu am precizat 12 adica 24
Nici eu nu stiu ce sa cred, nu vreau sa cred! dar de cateva ori o aud deja de ceva timp, si imi este teama. chiar in noaptea asta m-a trezit din, nu am mai dormit noaptea, culmea este ca si mama o aude la geam. sa o ia naiba de cucuvea... poate saraca pasare canta si ea ce sa faca, dar daca superstitiile astea sunt atat de des intalnite. nu stiu ce sa cred, parerea mea este totusi, caci adica crezi si astepti ce va rau sa se intample, asa si se intampla, dar daca nu-i dai atentie, nu se mai intampla nimic. offf singura ma linistesc
Si eu sunt ingrozit de cateva zile canta o cucuvea exact intru visin la 3 metri distanta de geamul meu desi stiu cas aducatoare de moarte ca intr-o seara a cantat cucuveaua si a doua zi mi-a murit bunica mea sunt terifiant de ingrozit ma gandesc numai la rau.
Help!
Revin daca se intampla ceva.
Sincer eu cred...Anul trecut dimineata la varumiu pe gard 2 cucuvele cantau in continuu, asta la ora 7 dimi..la 9 parintii lui, unchii mei veneau la el la Timisoara si au avut un accident si au murit amandoi..de atunci chiar cred in asta si de fiecare data cand aud una ii dau de mancare si ma rog la dzeu sa nu se intample nimic rau.
Mama a aruncat odata cu un dop de sticla dupa o cucuvea si urmatoarea zi a murit bunicamea :] Nu arunca cu nimic dupa ele decat cu paine si cu sare.
anonim_4396 întreabă: