O saptamana lipsa la scoala inseamna maxim 30 de absente. Stii, desi asta nu e, in teorie, cel mai bun sfat pe care ti l-as putea da, mai ales ca as vrea sa urmez o cariera didactica, e nevoie cateodata si de asemenea pauze. Scoala e destul de stresanta si destul de obositoare. Imi mai luam si eu zile libere. Ma chinuiam, dupa aia, sa-mi motivez absentele, insa pot sa zic ca ma ajutau. Posibil sa inveti mai eficient dupa aceasta saptamana.
Lasand teoriile despre chiulit, cel mai bine ar fi sa duci o cerere de motivare scrisa de unul dintre parinti. Si ar fi bine ca aceasta chiar sa fie scrisa de respectivul parinte. Daca ai o diriginta careia ii place sa faca pe politistul, ar fi indicat ca parintii tai sa stie despre asta. Mai periculos e cu o scutire falsa. Tin minte ca am dus si eu una, la un moment dat, imprimata de un coleg dupa una originala si stearsa in photoshop, pe care, in momentul cand o completam, de emotii am gresit, ulterior stergand si ingrosand si facand acolo numai prostii de ma mir si acum cum de am scapat. Si aici, cu un simplu telefon, se poate afla daca e veridica sau nu. Problema e ca, atunci cand duci o cerere de motivare scrisa de tine si te afla, posibil sa scapi fara nicio sanctiune. Doar cu absentele ramase nemotivate. In schimb, falsificand o scutire, e foarte probabil sa ti se scada puncte la purtare, daca te afla.
50 ore nemotivate, exmatriculare, dosar penal, puscarie (ca minor primesti doar jumatate din pedeapsa unui adult, care ar fi pana la 3 ani).
Daca ai intr-adevar probleme nu ai nevoie de nimic fals, iti da medicul o motivare perfect legala
Teoretic, ceva vei pati, dar practic... mai nimic. Si eu am adus una si s-au prins, dar nu mi-au facut nimic