| dianainsta01 a întrebat:

Si voi credeti ca notele de la scoala nu denota adevarata inteligenta? Nu vi se pare ca scoala ne preseaza pe noi, elevii, mult prea mult? Adica, am o gramada de colegi care au impresia ca daca vor avea numai 10 si 9 pana la falcultate, cu siguranta vor ajunge doctori cunoscuti cu o gramada de bani si o reputatie buna. E mai important sa practici o meserie care sa iti placa, nu sa traiesti o mare parte viata in spatele unui birou cu o zgarda de gat, fiind tot timpul pandit de un sef artagos. Adica gandesc eu gresit, sau am si putina dreptate? Voi cum comentati cele scrise mai sus? Imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie, am scris destul de repede.

8 răspunsuri:
| Zenithf a răspuns:

Scolile sunt aparatul care ia mintea copilului si o modeleaza dupa tiparul dat. Un tipar prost in cazul nostru.

| Zenithf a răspuns:

Scuze, am dat raspunsul pe langa intrebare. Ca sa raspund mai exact, notele nu denota in nici un fel inteligenta si posibilitatile viitoare ale elevului, ci cat de bine a functionat tiparul pe capul lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce se învaţă la momentul actual în şcoli nu ne ajută cu mai nimic în viaţă, ba mai mult, ne prosteşte.În afară de "baza" care e necesară, ne bagă nişte chestii pe care în clasă probabil nu le înţelegi, apoi vine tema la care stai 1-2 ore(asta doar la un obiect), şi uite aşa îţi distrugi timpul liber.Mă tot întreb cu ce mă ajută pe mine să ştiu când o funcţe e strict crescătoare sau ce legături există între moleculele de acid fluorhidric.Pentru cei ce îi interesează,ar trebui să se facă şcoli speciale, unde fiecare să înveţe ce îl interesează, însă asta nu cred că se va întâmpla niciodată.

Totul e făcut în aşa fel încât să te prostească.Nu te învaţă nimic despre viaţă, despre ce meserii ar fi potrivite pentru tine, şi alte chestii.

Te trezeşti la 6, dormi pe tine la primele 4 ore,profesorul te ceartă că nu eşti atent,te ascultă, nu ştii, iei un 3(sau 4 în cel mai bun caz) pleci la ora 3, ajungi acasă la 4-4 jumătate, te gândeşti cum să le spui părinţilor de nota aceea, ai de scris la română un eseu, la matematică 5 exerciţii, de învăţat la biologie pentru că dai test, de învăţat la fizică pentru că trebuie să te asculte şi plus altele.Te trezeşti că e ora 8-9, te relaxezi 1-2 ore şi trebuie să te culci ca să apuci să dormi şi tu câteva ore ca să fii în stare să te trezeşti dimineaţa.Şi se mai întreabă lumea de ce urăsc elevii şcoala şi nu învaţă.Nu învaţă pentru că nu au ce să înveţe.Sistemul educaţional e la pământ şi nu prea cred că se va ridica prea curând.

Răspuns utilizator avertizat
| diana1211 a răspuns:

Eu,sunt perfect de acord.Nu putem fi toti genii.Am un "geniu" in clasa care e bun la toate materiile scolare dar pun pariu ca daca il intreb ceva legat de orice nu se preda la scoala, habar n-are.Mi se pare mult mai important sa faci cea ce iti place si mi-ar placea ca scoala sa se concentreze mai mult pe dezvoltarea talentului, nu sa obligi pe cineva sa fie geniu la o0 materie la care nu are talent.Si in plus poti avea media 10++++ insa nu ai asigurarea ca vei fi angajat...dar daca faci cea ce iti place vei fi respectat doar pentru efortul depus in cea ce iti place.Sunt de acord.Si eu care credeam ca sunt singura care gandeste asta!

| dianainsta01 explică (pentru jimmiesrustled):

Gandesti foarte aiurea. daca, cuiva nu ii place sa toceasca si sa stea numai cu nasul in carti pentru note bune la scoala, nu inseamna ca nu va ajunge cineva respectat sau cu o reputatie cunoscuta.Bill Gates s-a retras de la Harvard ca sa construiasca un alt imperiu: Microsoft, Albert Einstein a fost corigent la matematica si totusi a inventat teoria relativitatii, F. Scott Fitzgerald, autorul romanului "Marele Gatsby", a plecat de la Universitatea Princeton pentru ca avea note mici. asta nu inseamna ca tot oborul va ajunge cunoscut, dar voiam sa iti demonstrez ca mentalitatea ta e gresita, asta daca nu ai o gandire din aia comunista gen "daca nu invata carte o sa spele parbrizuri", iar dupa ce coplilul invata carte si face o facultate ajunge profesor cu un salariu de 15 milioane din care 9 e intretinerea.

Întrebări similare