Putini oameni mai sunt ca tine, care sunt bucurosi de prezenta unui calator.In tren am intalnit fel si fel de persoane, copilasi draguti care nu poti sa nu ii privesti si sa te amuze felul lor de a stalci cuvintele.Ai ocazia sa interactionezi si sa lasi o parte din tine, in cateva ore, sau minute unei fiinte pe care probabil va fi prima si ultima oara pe care o intalnesti.
In termeni psihologici, aceasta se numeste empatie-posibilitatea de a trai si intelege sentimentele celorlati.
http://andreirosca.ro/2007/10/22/ce-inseamna-empatie/
Exista acea multumire sufleteasca care o simt doar cei care ajuta fata a astepta a fi recompensati. E posibil si sa fii hipersensibil. Dar cauza reala nu cred ca ti-o poate spune cineva de aici.
Nu stiu ce se intampla. Dar stiu ca sunt implinit dupa o asemenea intamplare. Acum depinde si de persoane. Cand simti pe cineva bucuros doar pentru ca l-ai ajutat cu niste bagaje de parca ar fi castigat la loto e un sentiment aparte. Eu sunt implinit de fiecare data cand stiu ca pot ajuta pe cineva si chiar o fac. E greu de spus de ce.
Esti o fire sensibila si percepi emotiile celorlalti la scara mai mare ca ceilalti.Contribuie si educatia pe care ai primit-o! Nu prea mai vezi multe gesturi de acest fel in ziua de azi!
E un gest frumos. Oamenii batrani sunt obositi si in general cand urca in autobuz nu mai gasesc locuri jos si trebuie sa calatoreasca in picioare
Imi e mila de batranetea lor si le dau locul meu
Nu ma asteptam sa imi multumeasca sau altceva, eu stiu ca am facut un bine
alex123420029867866 întreabă:
Curiosul999 întreabă: