Gorgoaze= corcoduse verzi(necoapte)
chiler(i)=camera (unde se doarme in general)
chetroi=piatra, bolovan(se foloseste numai la sat)
hushte=taratze fermentata din care se face bors
coltzuni=ciorapi impletitzi
dugheana= magazin (la sat)
crashma=bar
ograda=curte
m-apuc di' copt=fac cozonaci sau ceva dulce in cuptor
chishleag=lapte acru
chisalitza= un fel de desert facut din malai in amestec cu visine si
cirese, este delicios
vin jitili di la shireada= vin vilete de la camp
Harbuz cu sensul de pepene, curechi cu sensul de varza, clondir cu sensul de sticla, bostan cu sensul de dovleac si mai stiam vreo cateva dar nu-mi aduc aminte
Papusoi = porumb
barabule = cartofi
perja = pruna
a te pali = a te lovi
harbuz = pepene rosu
a tufli = a tranti
cosarca = cos impletit din nuiele
curechi = varza
ograda = curte
Harbuz=pepene
barabule=cartofi
curechi=varza
blid=farfurie
papusoi=porumb
oghial=plapuma
chisleag=lapte batut
perje=prune
pelinca=scutec
borta=gaura
chiparus=ardei
Si cam atatea imi vin in minte, sper ca te-am ajutat. :-)
Bună! sunt moldovan
bucătărie-iatac
coștireață- coteț de porci
spîsît- slab
a cotîrș- a înveli
tăpsîe- tigaie
magaz- pivniță
tifin- sacou
trandadai- plasă de prins peștii
Papusoi=porumb
perje=prune
cartoafe=cartofi
tinc=catelus
sarf=fular
chioche=tanti
timent=ciment
viceu=W.C
hojmalau=baiat mare voinic
Cine nu stie
Andra_Andreëa_1986 întreabă:
mihaita1 întreabă: