OK. Deci am gasit asa:
Yasmine, Ingrid, Flori, Sarah, Melanie, Noemi, April, Jeni, Paulette, Dolores, Irene, Anatolie, Zoe, Michelle, Etel, Rosemarie, Yoko, Danielle, Pauline, Adele, Ines, Noelle, Lorelai, Argi, Milagros, Dulce, s. a.
Sunt inca destul de multe, dar par si mai ciudate, neobisnuite.
Sunt o grămadă. Alice, Beatrice, Ingrid, Miriam, Iris, Edit, Anais, Teo, Lili...
Evident nu toate au origine românească, provin din diverse cuvinte din alte limbi şi au fiecare câte o semnificaţie.
Inclusiv numele Carmen se trage din latină (carmen, carminis) şi înseamnă cântec. Numele tradiţionale româneşti sunt cele ale bunicilor noştri. Binele cunoscute Ioana, Maria, etc. ^^ În ziua de astăzi întâlneşti puţine persoane cu nume de genul acesta.
Naomi, Isabel, Agnes, Beatrice, Jeni
Nu prea exista nume romanesti, majoritatea provin din greaca, latina, spaniola, ebraica etc.
Numele de Carmen provine din latina.
Nu cred ca exista nume Romanesti care sa nu se termine cu "a". Ceea ce au scris ceilalti sunt diminutive de la numele originale.Sincer no ideea.
~Medex3
Buna!
Ar cam fi:Iris, Zoe, Ingrid, Beatrice, Agnes, Catrinel
Si apropo toate numele romanesti de fete se termina in litera "a", cu o exceptie: Carmen, deci cele de sus nu sunt romanesti, ci provin din diferite limbi...
Virginicaa
Adi, bine numele ii adriana, dar se mai striga dupa ele Adi nu?(cazu lu varamea)
sau diminutive (georgii etc)
zii tu pe privat daca stii
Iris-ca pe mine altceva nu`mi vine in minte si mai este beatrice dar nu stiu daca ii romanesc
Pfffffff chiar ca nu stiu doar Lili insa e si asta o prescurtare de la Liliana si mai e Ines, dar nu cred ca e romanesc
Zoe, noemi, beatrice, consuelo,
lili, alice, jeni, gabi, nicole, jane, iris, ingrid,
succes
Numele traditionale romanesti se termina in "a". Carmen este un prenume neologic. A aparut cam la inceputul sec. XX sub influenta occidentala.Muzica de opera a avut o mare contributie in adoptarea lui.Majoritatea romanilor nu prea stiu ce inseamna. Dar iti dau cateva ce nu se termina in A :
Adele
Dolores
Etel
Eveline
Ines
Anne
Ingrid
Irene
Beatrice
Iris
Miriam
Naomi
Zoe
Jasmine
Annelise
Lili, alice, jeni, gabi, nicole, jane, iris, ingrid,
Lili vine de la liliana, alice nu e romanesc, gabi de la gabriela, nicole nu e romanesc si nici, jane si ingrid. doar iris
adi_9487 întreabă:
anonim_4396 întreabă: