anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Spuneti-mi va rog frumos o carte bună pentru depresie și anxietate.
Sa fie precizate și chestii despre neurotransmitatori și cum poți creste nivelul de dopamina, serotonina, și eliminarea anxietatii.

Răspuns Câştigător
| Mosotti a răspuns:

Exista carti daca te duci intr-o librarie, de ex la carturesti in Bucuresti exista, insa...degeaba citesti, ca mai mult decat ti-am zis eu nu o sa afli. Nu stiu una anume.
Se creste niv de alea printr-un trat bun, asa zic toti medicii, si in carti se recomanda sa consulti un doctor.

Unii isi mai revin si prin terapie la psiholog, dar la depresii serioase si anxietati, si psihologu trimite omu la medic.

Exista doua tipuri de depresie (si asta parca nu ti-am zis), endogene si exogene.
Endogene sunt alea fara motiv de mediu, exogene cu motiv, desi si alea exogene tot pe vulnerabilitate catre depresie genetica se bazeaza, ca multi in acelasi mediu negativ nu fac nici o depresie.

Dar oricum tratamentele sunt si pentru depresii cauzate de mediu, si trat te face ca in acelasi mediu sa fi mai bine.

Asta este, poate nu vrei sa accepti ca vad ca intrebi desi ti-am zis tot ce trebuie, dar nu ai de ales decat sa gasesti un trat bun.
Da, poate ai si mediu nasol, asta nu stiu daca ai sau n-ai, nu zic nu, insa totusi, nu se explica starile tale, multi au mediul nasol dar n-au nimic.
Batuti, familii dezorganizate, ajung infractori, hoti poate, drogati, derbedei si tot n-au depresii, ajung unii la puscarie, si acolo suporta cu bine totul desi e f greu.

Poti sa citesti orice, ca tot acolo ajungi la ce am zis.

Puteam sa te mint ca altii si sa zic ca se duce depresia cu activitati si alte vrajeli, dar nu-ti fac un bine daca te mint zic eu.

De ex unii oameni nu raspund la nici un trat clasic, li s-a dat un antidepresiv din clasa veche si le-a mers brici, trat care se ia din Germania, exista firma la noi care le aduce, e doar un exemplu.
Nu putem sa zicem "nu ajuta tratamentu, n-am sanse sa-mi revin", pana nu incercam toti ce se poate incerca ca tratament.

Dar trebuie un medic care a incerce pe rand tot ce trebuie pana merge.
Daca dupa ce se epuizeaza toate trat nu merge, atunci da, poti zice ca n-ai sanse si te declara rezistent la orice tratament.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Iti recomand sa citesti cartile lui Lenny Ravich, in special Terapia prin râs. E o carte simpla, usor de inteles dar eficienta happy
Mie cel putin mi-a creat o senzatie pozitiva de fiecare data cand am citit-o.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Terapia prin ras cand nu ai emotia care te face sa razi? Nu merge. Tie ti-a creat o senzatie pozitiva ca nu ai depresie.
Multi scot carti sa ia banii sau destinate unor depresii usoare si trecatoare.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Exact,ea rosalia nu are depresie.

| RasfoiescPeNet a răspuns:

Daca nu vrei informatiile prea detaliate ar trebui sa gasesti si pe net multe chesti utile:

Serotonina - supranumit 'hormonul fericirii'
https://www.scritub.com/medicina/Serotonina-supranumit-hormonul10361396.php

Introducere in neurochimia comportamentala
https://www.scritub.com/......182324.php

Despre depresie:
https://www.rasfoiesc.com/educatie/psihologie/DEPRESIA63.php

poate e de folos