Eu cred ca omenirea in acea perioada avea o legatura stransa cu natura, iar spiritualitatea era foarte dezvoltata.
Se spune ca piramidele au fost ridicate in virtutea unor stravechi rituri religioase-indeosebi funerare-si s-au gasit aproape pe tot globul.
Multi arheologi si astronomi presupun ca aceste piramide sunt o reperezentare a unor constelatii...sau observatoare astronomice.
In decursul istoriei, fascinatia piramidelor a adus la iveala foarte multe coincidente si curiozitati inca nelamurite pana acum...Forma lor geometrica sugereaza eternitate, putere, perfectiune...calitati pe care si le-au atribuit faraonii sau marii preoti. Matematica sta la baza intregului Univers, iar noi fiind o infima parte din el, este normal ca tot matematica sa ne guverneze. EXISTA O LEGATURA IN TOATE...asa cum a existat o limba primordiala a unei civilizatii pe care nu o cunoastem nici azi, tot asa ar fi putut exista o ideologie religioasa sau astronomica universala in timpuri stravechi.
Pana in ziua de azi, nimeni n-a reusit perfectiunea unei piramide...sa nu mai vorbim de interiorul ei si secretele care nici astazi nu le-a dezvaluit! Eu cred ca este o stransa legatura intre cosmos si Pamant... o cale de comunicare pe care inca nu suntem pregatiti s-o realizam...Omul a avut dintotdeauna curiozitatea si dorinta de a ajunge la Dumnezeu...de a se inalta, de a fi nemuritor...si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru aceasta!
Da, exista piramide si pe continentul american. Demonstreaza ca si mai demult, ca si in vremurile noastre, au existat persoane inventive, stiutoare de geometrie.
S-ar putea sa demonstreze o anumita ciclicitate a vietii pe pamint deoarece am auzit ca s-au gasit si pe fundul oceanelor. Deocamdata insa omenirea, cel putin la o parte din ele nu prea e lamurita cum si de ce au fost construite, niste asemenea constructii uriase, cu mijloace, se pare, rudimentare fata de tehnologia de azi.
Da, stiu. Ca au fost mult mai destepti decat noi si mai preocupati de ce ii inconjoara...natura, stelele...