Imunofluorescența (IF) este o tehnică de laborator pentru vizualizarea prin microscopie în ultraviolet a antigenilor sau anticorpilor localizați în celule sau țesuturi cu ajutorul anticorpilor fluorescenți. Ea permite determinarea prezenței și localizării unui antigen într-un preparat microscopic (secțiuni de țesut, frotiu celular, etalare microbiană etc.) sau a unor anticorpi într-un ser patologic. Imunofluorescența utilizează anticorpii marcați cu un compus fluorescent (izotiocianat de fluoresceină, sulfat de rodamină, etc.) numit fluorocrom, iar preparatul microscopic după ce a fost tratat cu anticorpi fluorescenți este examinat la microscop în lumină ultravioletă.
Imunofluorescenta ->tehnica de observare( la microscop) a cantitatii si/sau a distributiei anticorpilor sau antigenelor dintr-un tesut. Tehnica se bazeaza pe proprietatea unor agenti de colorare( coloranti) de a se fixa pe imunogloguline (anticorpi) si a le da o stralucire fluorescenta.
"Imagine imunofluorescenta " -> imagine microscopica obtinuta prin aceasta tehnica --- vezi imagini in link-ul : http://www.synevo.ro/anticorpi-antinucleari-imunofluorescenta/
Imunofluorescent inseamna ca imaginea poate fi detectata daca are particule fluorescente.
IMUNOFLUORESCÉNȚĂ s. f. diagnostic care permite depistarea antigenilor datorită corpilor fluorescenți.
Polinco întreabă: