| XsupermenX a întrebat:

Stie cineva cine a inventat clepsidra? Dau funda

7 răspunsuri:
| MrCrazy99 a răspuns:

Nu se stie sigur cine dar cred ca egipteni. O clepsidră este un dispozitiv folosit pentru a măsura timpul.

Este alcătuită din două incinte de sticlă, una deasupra celeilalte și conectate printr-ub tub fin, de asemenea din sticlă. Una din incinte este de obicei umplută cu nisip, acesta scurgându-se în cea de-a doua incintă, cu o viteză relativ constantă. După ce incinta s-a golit, clepsidra este întoarsă, pentru a măsura o altă perioadă de timp. Deși existența clepsidrei a fost presupusă și la popoarele antichității, care de altfel dispuneau de tehnologia necesară, prima atestare a existenței clepsidrei apare într-o pictură a pictorului italian Ambrogio Lorenzetti din 1328.

Clepsidrele funcționau cu nisip, apă, praf de coajă de ou sau marmură sfărâmată

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

MrCrazy99 are dreptate, citeste toate raspunsurile de aici, nu sunt multe si nu-ti ia mult timp:
http://www.clopotel.ro/......idra-54862

| oprescudorin11 a răspuns:

Babilonienii sau Egiptenii antici.Sau cine stie? Primul a fost ceasul solar, dar noaptea nu mergea.

| LazarAlexia a răspuns:

O clepsidră este un dispozitiv folosit pentru a măsura timpul.
Este alcătuită din două incinte de sticlă, una deasupra celeilalte și conectate printr-ub tub fin, de asemenea din sticlă. Una din incinte este de obicei umplută cu nisip, acesta scurgându-se în cea de-a doua incintă, cu o viteză relativ constantă. După ce incinta s-a golit, clepsidra este întoarsă, pentru a măsura o altă perioadă de timp. Deși existența clepsidrei a fost presupusă și la popoarele antichității, care de altfel dispuneau de tehnologia necesară, prima atestare a existenței clepsidrei apare într-o pictură a pictorului italian Ambrogio Lorenzetti din 1328.
Clepsidrele funcționau cu nisip, apă, praf de coajă de ou sau marmură sfărâmată.
Clepsidrele cu nisip mai erau numite și nisiparnițe (arhaism). (ATATA STIU )

| monicutzaMonicutz a răspuns:

Nu se stie sigur cine dar cred ca egipteni. O clepsidră este un dispozitiv folosit pentru a măsura timpul.

| Maria_alexutza_1993 a răspuns:

Babilonienii sau Egiptenii antici

| mutascu a răspuns:

Salut XsupermenX,
vezi aici toata istoria clepsidrei :
http://www.cineainventat.ro/clepsidra/

Întrebări similare