| meoni a întrebat:

Stie cineva cum ar putea sa imi vina ideile ușor la geometrie? Pur si simplu fac teste, dar uneori chiar nu imi vine absolut nicio idee, iar cand ma uit pe barem mă gândesc ce ușor era de fapt și ma intreb cum de nu m-am gândit la soluția asta

Răspuns Câştigător
| Emy52 a răspuns:

Încearcă să te gândești la toate teoremele în legătură cu figura respectivă pe care le știi. De exemplu dacă vezi niște triunghiuri te gândești la toate teoremele sau lucrurile care le știi despre triunghi. Altcumva nu poți face pentru că de multe ori atunci când ești stresat nu îți vin idei.
PONT: trebuie să te concentrezi dar nu te complica prea mult nu încerca să găsești cea mai grea variantă sau cum ai putea rezolva direct. Pur și simplu analizează foarte bine desenul și încearcă treptat să observi detaliile precum laturile comune congruentele etc. În cazul în care nu ai desen încearcă să schițezi fiecare element pe rând de o ciornă iar apoi fă pe caiet sau foaie (depinde daca e tema sau test sau altceva) și încearcă să faci mai multe variante până când una corespunde 100% cerinței.
Îți spun din experiența mea happy

Succes!

2 răspunsuri:
| PufuletiStarNesarati a răspuns:

Invata mai mult, si nu sta pe TPU,

| sierra1 a răspuns:

Fă mami exerciții până te plicitisești și când te-ai plictisit, faci alte exerciții. Doar așa iți vin idei (bune)