In primul rand trebuie sa dai definitia genului liric, dupa aceea trasaturile genului liric si comentarea poeziei pe baza figurilor de stil si al imaginilor artistice. Depinde c clasa treci. Daca treci a 6-a asta o sa faci. Eu trec a 7-a mai departe nu stiu...
Da. eu stiu. trebuie sa surprinzi urmatoarele lucruri (nu e nevoie sa le respecti ordinea):
1. tema poeziei
3.pareri, conceptii despre figurile de stil predominante (adica specifica figura de stil -epitet, comparatie, inversiune.etc.- si comenteaz-o pe scurt)
3.sentimentele exprimate (asta se pune de obicei la final)
bafta!
Ce poezie poate am cumva comentariul?
oricum trebuie sa spui la inceput : poezia apartine genului licric deoarece modul de expunere este descrierea ca specie literala este "un pastel" (de exemplu) asa, apoi unde a fost publicata prima data putin despre autor asa cu autorul este optional apoi titlul de exemplu "este alcatuit din doua substantive legate prin preopzite sau ce sunt ele acolo" si este in stransa legatura cu mesajul poetic de exemplu apoi masura, rima, elementele de prozodie.fiind descriere predomina substantivele si adjectivele apar figuri de stil, epitete, compartatii, metafore dai exemple din fiecare , si inchei ceva de genul." deoarece sunt prezente figurile de stil sau ma rog autorul foloseste un limbaj artistic si este subiectiv se poate afirma ca aceasta opera apartine genului licric specia pastel nu uita de eul liric :*
Ce poezie poate am cumva comentariul?
oricum trebuie sa spui la inceput : poezia apartine genului licric deoarece modul de expunere este descrierea ca specie literala este "un pastel" (de exemplu) asa, apoi unde a fost publicata prima data putin despre autor asa cu autorul este optional apoi titlul de exemplu "este alcatuit din doua substantive legate prin preopzite sau ce sunt ele acolo" si este in stransa legatura cu mesajul poetic de exemplu apoi masura, rima, elementele de prozodie fiind descriere predomina substantivele si adjectivele apar figuri de stil, epitete, compartatii, metafore dai exemple din fiecare , si inchei ceva de genul." deoarece sunt prezente figurile de stil sau ma rog autorul foloseste un limbaj artistic si este subiectiv se poate afirma ca aceasta opera apartine genului licric specia pastel nu uita de eul liric :* funda?
Poti sa incepi cu definitia de la genul liric si apoi sa continui comentand cateva figuri de stil, sa spui tema poezie :*