| LetyArob a întrebat:

Stie cineva poezia Eva, de Ion Pillat? Am cautat-o peste tot dar nu am gasit-o.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| tigressica a răspuns:

Eva de Ion Pillat
Ceea ce sunt-ceea ce vrei sa fiu.Da-mi aripi si sunt inger de luminaSi smulge-mi-le, voi fi numai femie.Privirea ta ma face far' de vina,Dar tot ea poate patima sa-mi deeSi de pacat faptura sa mi-o lege. ceea ce sunt-ceea ce esti tu insutiCopil,suspin, sunt sora si sunt mamaCe va veni zambind sa-ti stearga plansuti.Iar pentru tatal, chiar de port naframaRaman tot fata scumpa de altatdata.De treci nepasator sunt trecatoare, Dar oarba ta credintaMi-a redat eternitatea clipeiDaca in marea fluidicelor plete te-ai scaldat.Cand porunceti, eu voi lovi in palme, Ritma-voi goala dansul baiadereiDar daca vrei voi sta curata in stranasi voi fi in sunet de psamleIar sfanta invingatoare a durerii-Daca doresti ti-oi face alta ranaIndragostit ma chemi-Iti sunt iubita ce-ti poarta in ochi destinul.De esti bestie-in bratul tau m-oi frange ca o trestieIar pofta mea pe veci,nepotolita,Te va inlantui cu lant de sarpe.Dar daca esti inaltul visatorCe aude in suflet sunete de harfe,Dispretuind un spasm amagitor, De indraznesti sa urmaresti ideeaSi in sferele sonore s-o vaneziAtunci, cu lampa in mana sunt PsiheeaDe straja langa tine...De-o mai vezi.

1 răspuns:
| ღdiaღ a răspuns:

Da chiar nici eu nu am gasti-o cauta la biblioteca