Buna.In locul tau nu m-as baza ca e mai usor, ca apoi sa ai o surpriza neplacuta.Din punct de vedere psihologic e mai ok sa fii cat se poate de pregatit, si daca e usor e bine, daca e greu, iarasi bine.
Având în vedere că și eu dau bacul anul viitor mi se pare nedrept privilegiul pe care l-au primit cei de anul trecut când li s-a scos din materie si au primit și subiect ușor. La urma urmei și noi am prins pandemie și ne e la fel de greu ca și celorlalți. Iar cu schimbarile din guvern din ultimul timp presupun ca bacul va fi destul de greu în următorii ani. Dar totusi, succes!
Nu vreau eu să mă ard in fițe și figuri, dar te cam contrazic in anumite aspecte.
Ok, eu înțeleg ca e greu sa faci a 11 a și a 12 a online, nu te contrazic, dar nici pentru noi,"plebea" care-si permite sa se revolte, n-a fost ușor.
Uite, in cazul meu, eu am prins a 10-a toată in online și, la uman fiind, atunci s-a predat materia in proporție de 50% in online. Faptul că mai mult a fost predata sa fie, n-a fost deloc de ajutor.Acum, pentru asta,trebuie sa trag din urmă să recuperez.
Și mai mult, oricât ai zice tu că nimeni nu le învața logic și așa, greșești, tot eu, spre exemplu, prind mai bine din clasa și mă ajută să-mi formez o idee de ansamblu despre opera și să o înțeleg.Pentru că da,la școală profu este oarecum obligat să-și faca treaba,spre deosebire de online unde trăgea mâța de coada mai mult.
Asta ca "nimeni nu a învățat lecțiile din clasa",total greșit,daca vrei să înveți,prinzi din clasa,dar dacă vii la școală să nu iei absență,asta e problema fiecăruia,își asumă.Eu unul nu ca-s tocilar sau ceva, ba chiar mă doare-n dos de școală, dar îmi fac datoria de elev și atât.Iar faptul că procesul educativ este fluctuant, pentru noi, ăștia de ne permitem sa ne plângem, asta nu înseamnă că nu ne afectează pe unii, doar zic.
Nu exclud faptul că a fost greu pentru cei ce au dat bacul in perioada pandemiei, dar până la urmă poate pe unii chiar i-a afectat asta, chiar daca nu au fost ani terminali.
Nu exclud că în a 9-a nu te rupi cu cartea, dar a 10-a fost. mai bine zis n-a fost.A 11-a a fost și ea cum a fost.
Dar cert e că nici noua nu ne-a fost ușor până la urmă.
Generația care este acum a 12-a, a prins clasa a 9-a din luna martie online și aproape toată clasa a 10-a tot online(depinde de zonă, în unele școala s-a deschis în martie, în altele în aprilie și tot așa). Fiind la profil uman, în clasa a 10-a aproape toată materia pe care o faci la română(în proporție de 80%) și la istorie intră la bac.
Succes si tie si in ce ti-ai propus in viitor sa faci!
Având în vedere situația actuală, normal ar fi să fie puțin mai ușor uitate la ce le-a picat celor de la olimpiadă (proba specială) și de obicei dacă la ei sunt ușoare așa vor fi și la noi, dar tot trebuie să înveți!
AlliumUstum întreabă:
Andrei2343434343434343 întreabă: