anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stim cu totii (sper) ca legenda lui Isus este o continuare a legendelor despre Osiris. De unde pana unde ideea de dumnezeu cand vorbim de legende? Adica Isus a fost la fel de real precum Osiris sau Zeus. Sau Jupiter. Sau Ahura Mazda. Deci crestinii de orice rit se inchina la Osiris sau la Zeus. Tu de care zeitate te sperii ca sa faci bine?

8 răspunsuri:
| SG1995 a răspuns:

Cum adica Iisus e un mit? Are sustinere destul de istorica, lasand la o parte mistificariile.

| anonim_4396 explică (pentru SG1995):

Evident ca astept argumentele istorice...Ca asa, pe vorbe...

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce-i atat de greu de crezut ca, odata, intr-un trecut indepartat, un om a existat? Ti-e greu sa iesi acum pe strada si sa te dai drept fiul Domnului? Desigur, n-o sa te creada nimeni acum. Dar atunci a fost, cumva, crezut.

| anonim_4396 explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Si cand te gandesti ca pe vremea aia nu existau etnobotanice...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu mă sperii de nici o zeitate ca să fac bine, eu fac bine pentru că aşa e normal şi moralhappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dar noi nu ne speriem de isus ca sa facem bine, noi nu suntem inspaimantati de isus. A te teme de domnul nu inseamna sa tremuri de frica si de groaza inaintea lui, El este un tata iubitor si ne iubeste nespus de mult, El ne vrea binele si vrea sa facem bine celor din jurul nostru, nu din teama lucram noi pentru isus, ci din dragoste, hristos nu a venit din teapa sau sila, ci din dragoste pentru noi iar noi lucram tot din dragoste pentru El si pentru oameni, asta ne motiveaza pe noi sa luptam si sa facem binele celor ce ne fac rau, dragostea lui isus care se ravarsa prin noi

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Cine a scris basmul acesta, ca nu e de Petre Ispirescu?

| Raducons a răspuns:

Isus a existat si era un simplu om.
Nu trebuie sa ne fie frica de cineva ca sa facem bine, asta tine de starea fiecaruia.