| AndreeaSiAndra a întrebat:

Stiti cateva cazuri in care drepturile copilului au fost incalcate? Cum putem ajuta acei copii? Ce masuri s-ar putea lua impotriva parintilor?

6 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Cunosc destule cazuri in care au fost incalcate drepturile copilului.Singura modalitate de a-i ajuta cu adevarat pe acesti copii este preluarea lor in institutii de ocrotire ale statului iar parintii sunt decazuti din drepturile parintesi.Trist este, insa, ca multe asemenea situatii fie nu ajung deloc la cunostinta autoritatilor, fie ajung la niste autoritati indiferente. Numai bine.

| EUSIATIT a răspuns:

Dar ceva drepturi ale parintilor care sunt agresati de copii? legi. ceva impotriva celor care le ai dat viata si te terorizeaza nu stii tu? voi \pentru ca vreti numai drepturi dar indatoriri si respect pentru cei mai in virsta? GEneratia...

soothe
| soothe a răspuns:

Pentru a putea discuta aceste cazuri trebuie sa fii in primul rand parinte. Teoretic numai, vorbim discutii.
Dupa parerea mea, a lua copilul de langa parinti pentru totdeauna, este o crima, de cele mai multe ori. Institutiile de ocroptire a statului nu au inima in majoritatea cazurilor.
Stiu ca si printre parinti sunt destui nemernici, dar o organizatie a staului face mai multe abuzuri decat parintii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt cazuri care au fost prezentate si la televizor in care parintii au abuzat de copii, i-au maltratat, i-au lasat nesupraveghiati si s-au produs accidente, ori nu-i ingrijesc suficient de bine, nu-i dau la scoala, ii pun sa cerseasca, ii abuzeaza sexual.
In aceste cazuri daca cineva intra in posesia unei asemenea informatii, trebuie sesizata Directia pentru, protectia drepturilor copilului si organele de politie, daca este cazul.
Dra sa stii ca am cunoscut si cazuri in care copii, devenind adulti ii terorizeaza pe parinti, le iau banii rezultati din pensie etc si in asemenea situatie acei varstnici trebuie ajutati de autoritati pentru as putea trai batranetea in liniste. Nu putem trece indiferenti peste asemenea informatii ele trebuie valorificate si este necesar ca sa li se asigure tuturor conditii de viata omenesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Parintii pot fi decazuti din drepturi

| Popa_Raluca_1987 a răspuns:

Avem un caz:prof de ed fizică lovește peste cap copiii și i notează cu 4 in catalog pentru neatentie