| DenisaSipos a întrebat:

Stiu ca de acum inainte la sfarsitul clasei a VIIIa nu se mai iau in considerare media avuta peste ani(pana in acest moment). Cum se va calcula media si ce note trebuie sa ai sa intri la un liceu la uman. Nu exista nicio sansa sa se schimbe deciziile? Eu la mate la geometrie nu ma descurc exemplar, mai bine zis nu le inteleg. Nu imi place si as vrea sa stiu cam cate sanse sunt sa ajung la profesionala :O straight face

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu stii bine.
Deocamdata, pentru stabilirea mediei de admitere in liceu, inca se ia in considerare media generala a cl. V-VIII (in proportie de 25%) si media de la evaluare (in proportie de 75%).

| DenisaSipos explică (pentru Ioandelasal):

Nu, nu se mai ia in considerare! Anul 2013-2014 s-a luat! in 2014-2015 nu se mai ia!

| Ioandelasal a răspuns (pentru DenisaSipos):

Nu este adevarat.
Este adevarat ca, prin OUG nr.117/2013, au fost modificate prevederile L.1/2011, a educatiei nationale, inclusiv privind evaluarea nationala si admiterea la liceu, dar acestea se vor aplica numai din anul 2019, conform art.361, al.3, citez:
"(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (1):
  b) evaluarea naţională organizată la finalul clasei a VIII-a se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2015-2016;
  c) examenul de bacalaureat se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a IX-a în anul şcolar 2015-2016;
  d) admiterea la liceu se va desfăşura în conformitate cu prevederile prezentei legi începând cu generaţia de elevi care începe clasa a V-a în anul şcolar 2015-2016."

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ştii bine!

"Calculul mediei de admitere
utilizate pentru admiterea în învățământul liceal
pentru anul școlar 2015-2016

1. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

2. Calculul mediei de admitere se face astfel:

MA = ( ABS + 3 EN ) / 4

unde:
MA = media de admitere;
ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a;
EN = media generală obţinută la evaluarea naţională susţinută de absolvenții clasei a VIII-a" - SURSA = Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4432/ 29.08. 2014 de la linkul :
http://www.edu.ro/index.php/legaldocs/22040

Toate cele bune.