Si eu am avut aceeasi problema poti sa faci 10.000 de exercitii tu daca nu pricepi in clasa ce iti zice profesorul acasa e mai greu si de multe ori nu reusesti.Acum depinde si de profesor. Ai putea sa incepi sa faci meditatii.Eu acum am scapat de geometrie pana in clasa a 12-a. Dar in clasa a 8-a daca luam 5 la geometrie eram cel mai zeu. Nu toata lumea poate sa inteleaga panarama asta...
Diferența dintre geometria plană ( deci cea care se poate desena plan, pe hîrtie, în care avem de a face cu figuri= linie, unghi, triunghi și restul poligoanelor pînă la cerc) și cea „în spațiu" este că la ceasta din urmă avem de a face cu corpuri, la care se ia în discuție și o a treia dimensiune.
De aici, diferența dintre un pătrat și un cub, dintre un dreptunghi și un paralelipiped, dintre un cerc și o sferă.
Așa trebuie gîndit...
Altfel trebuie gîndită o planșă care reprezintă corpul uman ( deci o vedere plană) și altceva e corpul uman, în realitate.
Pe lîngă cele două dimensiuni de pe planșă ( lungimea ( sau înălțimea ) și lățimea, spațial, corpul mai are și o grosime.
La geometria plană vorbim de arii, la cea în spațiu discutăm despre volume.
Cam asta e!
Sănătate!