| slsbwoand a întrebat:

Sunt clasa a VI-a si urmeaza sa dau E.N/examen. Nu stiu cum e pentru ca am dat doar in a IV a si am uitat, dar acum stau foarte prost cu invatatul. Ma panichez deoarece nu pot admite o nota mica sau chiar sa nu trec clasa. Alte informatii sau sugetii va rog?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

La romana, engleza si biologie ste usor, ca-i numai de tocit.
Dar la matematica si fizica se invata cu pixul pe hartie, rezolvand zeci si sute de exercitii si probleme si daca pui mana zilnic sa lucrezi macar 1 ora dupa scoala si in weekend cate 5-6 ore samabat si 5-6 ore duminica, te asigur ca vei invata si matematica si fizica, recuperand ceea ce nu ai stiu pana acum.
dar trebuie sa tii cont de un lucru foarte important: FARA telefon, fara computer, fara gamming, fara stat pnlibe cu prietenii, numai scoala, invatat, odihna si mancare.

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai, este timpul sa lasi joaca si statul pe telefon si sa pui mana serios sa inveti, ca sa nu te mai panichezi cand iei note mici si nici sa nu pici evaluarea nationala.

| slsbwoand explică (pentru Violleta2022):

La materiile cum ar fi romana, engleza, biologie inteleg, dar la mate si fizica. ori sunt eu prost si nu inteleg nimic, ori nu stiu.

| Violleta2022 a răspuns (pentru slsbwoand):

La romana, engleza si biologie ste usor, ca-i numai de tocit.
Dar la matematica si fizica se invata cu pixul pe hartie, rezolvand zeci si sute de exercitii si probleme si daca pui mana zilnic sa lucrezi macar 1 ora dupa scoala si in weekend cate 5-6 ore samabat si 5-6 ore duminica, te asigur ca vei invata si matematica si fizica, recuperand ceea ce nu ai stiu pana acum.
dar trebuie sa tii cont de un lucru foarte important: FARA telefon, fara computer, fara gamming, fara stat pnlibe cu prietenii, numai scoala, invatat, odihna si mancare.

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu ati avut simulare? Gasesti variante pe internet, nu ramane decat sa te pregatesti si astfel vei avea mai mare incredere in tine.La clasa ce faceti? Profesorii sunt cei care trebuie sa se ocupe.Inclusiv pe Youtube gasesti multe videoclipuri cu materia explicata.

https://www.youtube.com/@PauzadeMate/search?query=clasa%20a%206-a

https://www.youtube.com/results?search_query=evaluare+nationala+clasa+a+6a

https://profesorjitaruionel.com/......-update-1/

Spor la invatat.

| anonymus005249 a răspuns:

Nu nota de la aceasta evaluare decide dacă treci sau nu clasa. Sfatul meu e sa începi sa lucrezi, eventual sa iti cumperi o culegere cu teste de genul evaluarii și unde ai nelămuriri poți întreba profesorii sau sa cauți indicii pe net

| raluca8995 a răspuns:

Cel mai important e sa te linistesti pentru ca atunci cand te panichezi uiti tot. Stiu ca anul asta pe care il mai ai trece repede dar incepe chiar de acum sa il folosesti. Iti recomand sa gasesti niste profesori buni si sa faci pregatire cu ei, sa lucrezi multe variante de teste si daca este neaparata nevoie mergi la un medic care poate decide daca in perioada asta ar trebui sa iei medicamente pentru memorie cum ar fi lecitina si in ce dozaj. Succes si sper ca ti am fost de ajutor