| xigzagg a întrebat:

Sunt clasa a VII a, la anul am examen si dupa la liceu, dar nu stiu care.
Nu sunt foarte bun la scoala, imi place geografia, istoria, la matematica doar la algebra ma descurc, biologia cat de cat si engleza.
As vrea sa stiu la ce liceu sa ma duc.

5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

In ce județ ar dori domnia ta?

| xigzagg explică (pentru sierra1):

Sunt din focsani, vrancea

| sierra1 a răspuns (pentru xigzagg):

Hai pe bune TU nu știi unde vrei și intrebi niște STRĂINI depre asta? Pe colegu' de bancă l-ai intrebat?

| Cipi1212 a răspuns:

Dacă îți place undeva la un liceu în care se predă geografie sau istorie.

| Curios2019 a răspuns:

Depinde, e total diferi liceul fata de gimnaziu. Gandeste-te la ce ai vrea sa dai bacul in primul rand. Romana este obligatorie la orice profil de liceu, matematica locul 2 ca fiind obligatorie. Adica la profile reale, cum ar fi mate info, bio chimie, stiinte ale naturii, turism, economic, etc. La profile umane nu dai la matematica, dai in schimb la o limba straina obligatorie si a 3-a materie este la alegere. Probabil o sa ai de ales intre logica, istorie si poate latina.

Stiu ca esti mic, dar incearca sa te gandesti ce vrei sa faci pe viitor. Si eu am fost ca tine, eu am vrut un profil care sa ma ajute pe viitor sa imi gasesc o meserie. Am dat la un liceu tehnologic (de altfel singurul din orasul meu), profil electronica si automatizari. Datorita colectivului m-am transferat la economic. Pot zice ca din momentul in care m-am transferat am trecut prin liceu ca rata prin balta. Adica repede si fara sa se lipeasca ceva de mine.

O dau din una in alta, uite ce mi s-a parut fain la economic:
1, din clasa a 11-a scapi de biologie, logica, fizica si chimie.
2, multe module usoare care oricum nu au treaba cu bacul
3, aveam 3 ore de mate 3 ore de romana pe saptamana
4, bacul este de nivel mediu. Nu este cel mai greu ca la cei de "top", domne', gen filologie sau mate info, dar nici cel cu reputatia de cel mai slab, cum e del de la constructii sau mecanica.
5, suna fain acest profil, cel putin, in zona mea a fost si este un profil cu mare interes. Si mai ales daca iti place economia, contabilitatea, tursimul, alimentatia, antreprenoriatul etc. iti va prinde bine.

Iti recomand un profil mediu, cat sa nu fi solicitat din primul an, sa mananci fizica si matematica pe paine ca la mate info sau sa vorbesti numai in engleza la ora de engleza la filologie. Pe parcurs te poti transfera, din sem 2, si nu mai este nevoie sa dai acele examene de diferenta, chipurile ca nu esti in urma cu materia si sti cate ceva. Btw, daca faci 2 ani un profil primesti o calificare, spre exemplu eu am 2 ani la automatizari si am calificare de tehnician operator in telecomunicatii si opera de calcul, ceva gen. Si a11-a si a12-a la economic am prins inca o calificare, tehnician activitati economice. La angajare in CV i-a durut undeva, si de bac si de diplome, dar de...acuma, a fost doar in cazul meu. Multa bafta pe viitor si alege ceva ce o sa iti placa cat de cat! Nu face un liceu fortat de x, y, mama sau tata, ca nu ei isi traumatizeaza copilaria cu stres la materii care nu iti plac sau cu probleme cu dificultate de avansati.