| secessumaeternum a întrebat:

Sunt disperata...Luni am bacul, am invatat dar cu toate acestea am convingerea ca nu stiu nimic. NIMIC si nu cred macar ca voi fi in stare sa gasesc un sinonim corect. Ma simt pe scara cea mai de jos a cunoasterii. Imi e groaza, nu suport ideea sa sustin bacul in toamna, mi s-ar spulbera complet vointa. La romana, cea mai mare problema o intampin la romanul postbelic "Nostalgia" de Cartarescu. Cred ca e printre putinele "opere" pe care nu am citit-o integral, imi repugna complet. Partea cea mai proasta nu e ca n-am citit-o completamente (as fi inteles-o dar n-as fi putut comenta nuvelele alea in mai mult de o jumatate de pagina) ci ca nu gasesc nimic de unde sa citesc despre ea.
Ma gandesc sa nu ma prezint la proba scrisa de luni dar nu stiu cum as mai putea sa dau ochii cu ai mei. Nu, nu as putea, as fugi de acasa. Unde? N-am unde, sunt fara scapare, ca sa citez din Iona: "Viata asta e un sir nesfarsit de burti de peste". Da, scap de o nenorocire, dau de altele care ma mistuie.

1 răspuns:
| RainmakerX a răspuns:

Hey! Hai sa ne facem intelesi,aceasta este doar disperarea de pe ultima suta de metri. Este normal sa ti se intample daca esti o persoana mai sensibila.
Asa se intampla multora care au invatat foarte mult. Repet,este doar disperarea de la sfarsit.Ce inseamna asta? Deschizi cartea la o pagina,orice pagina si esti speriata si ti se pare ca nu mai stii nimic,ti se pare ca ai invatat degeaba si toate cele. Intelegi?
De emotii nu iti mai amintesti acasa,dar crede-ma, atata timp cat ai invatat, la examen iti vei aminti totul ca prin minune, asa li se intampla tuturor.
Doamne, ce faci tu aici? Citezi din Iona si iti este frica de bac? Vrei sa-l dai in toamna...Te rog.Revinot-ti! Intelege ca o sa faci bine numai ca acum pur si simplu nu iti poti aminti din vina emotiilor,mai ales a fricii. Ai invatat acum,ai muncit atat de mult si totusi vrei sa fugi? Daca nu te duci atunci faci cea mai mare greseala din viata ta,imi pare rau.
Fii mai optimista,ce sanse sunt sa-ti pice doar un comentariu anume atata timp cat le-ai invatat pe toate celelalte? Sunt sanse foarte mici, crede-ma.
Nici eu nu suport ideea ca cineva care a invatat atat de mult si stie ca tine sa nu dea bacul acum si sa-si rateze toate sansele...
Ai citit multe opere integral,ai incredere in tine,nu mai fii negativista,repet ai doar emotii de aceea nu iti poti aminti! Totul o sa fie bine,o sa vezi ca o sa-ti amintesti totul la examen,chiar atunci cand o sa ai nevoie. Te-ai pregatit atat de mult,este pacat sa iti ratezi sansa.

Eu zic sa te prezinti,daca vrei sa-ti distrugi viitorul pentru atata lucru,asta este treaba ta,doar ca gandeste-te ce faci. Parintii vor ce e bine pentru tine,vor sa dai examenul si sa-ti fie bine, cum s-ar simti ei daca ar stii ca nu ai dat examenul pentru atata lucru? Nu s-ar simti bine.
Ai incredere in propriile forte,mai mult de atat nu ai ce sa faci si tine minte,o sa-ti amintesti totul atunci cand o sa ai nevoie.
Calmeaza-te, eventual mediteaza, o sa fie bine...
Daca nu te duci atunci ai citit degeaba acele opere, tot ce ai invatat ai invatat degeaba, asta vrei? Nu cred.
Decizia iti apartine. Sa nu faci cea mai mare prostie din viata ta. Daca faci ce ai scris in ultima parte a intrebarii atunci iti distrugi viata si greu o mai poti repara.
Sper ca nu te-am jignit si ca ai inteles ce-am vrut sa spun.

Bafta la bac!

-Blytz-