| 123466543 a întrebat:

Sunt elev în clasa a 9-a la filo și din ce ne-a transmis diriginta, ea fiind profesoara de franceza, noi vom da teza la franceza. Din ce m-am interesat noi trebuie sa dam la română, limba modernă 1 și istorie/geografie, iar din ce știu eu limba modernă 1 e engleza, dar după spusele unor profesori pe care i-am întrebat noi dam teza la franceza din cauza dirigintei și materiei pe care o preda(am un coleg în a 10-a tot la filo și el da teza la engleza). Întrebarea mea este, are diriginta dreptul sa ne impună franceza ca limbă modernă 1 și dacă eu pot face ceva in cazul in care ea nu are dreptul.

Răspuns Câştigător
| dannyel86 a răspuns:

Daca aveti in orar mai multe ore de franceza decat de engleza, veti da teza la limba franceza. Se poate considera ca sunteti avansati la franceza si incepatori la engleza.
Daca situatia sta invers (mai multe ore de engleza decat de franceza), iar diriginta va obliga sa dati la franceza, asistam, din pacate, la un abuz din partea profesoarei.
Situatia se poate clarifica la director, dar s-ar crea astfel un conflict din care tot voi, elevii, veti iesi prost.
Analizati bine situatia, inainte de a va gandi la masuri extreme.

2 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Ce profil esti si la care faci mai multe ore.

| wpAbby a răspuns:

Din cate stiu eu, ar trebui sa dai teza la limba engleza, nu la limba franceza. Esti cumva pe bilingv franceza?