| Shaman1 a întrebat:

Sunt elev in clasa a IX-a, de la un liceu de renume din Suceava. In ultimul timp am avut niște probleme la internet, având in vedere ca ori mergea foarte greu ori nu mergea deloc, întrerupând-se si venind înapoi de repetate ori. Alteori am avut probele cu curentul, in unele zile lipsea ba chiar si 2-3 ore încontinuu. Si ce treaba are toate astea cu faptul ca sunt la liceu? Fac orele online, ceea ce înseamnă ca am absente din cauza ca am lipsit pentru ca am avut probleme tehnice, chestia e ca mereu le-am spus colegilor sa spună profesorilor de situația mea in acel moment, si de ce nu pot intra la ora, in momentul in care prezenta este făcută. Chestia e ca, am o profesoara de informatica care, in loc sa facă prezenta citind numele persoanelor, in așa fel încât cineva sa poată anunța de ce x nu este prezent sau de ce y lipsește, face screenshoturi la ecran cu cei care sunt prezenți in acel moment, ceea ce înseamnă ca daca intri cu 5 minute mai devreme, o sa fi pus absent, indiferent de ce încerci sa faci. După o discuție dintre părinții mei si diriginta mea, am aflat ca doamna de informatica mi-a pus in jur de 15 absente (am 6 ore de Info pe săptămâna) si profesoara vrea sa mă lase corigent (chiar daca am fost mereu la orele la care nu aveam probleme/la teste). Părinții si diriginta îmi știu situația si totuși profesoara de informatica spune ca nu mă va trece. Singura soluție la care s-a gândit mama a fost sa îmi scot o scutire medicala pentru 2 săptămâni astfel încât sa fie motivate o mare parte din absente, dar nu știu daca as putea sa rezolv cu asta ceva. Daca ajuta cu ceva, stau la tara si internetul e foarte prost pe aici. Ce ar trebui sa fac intr-o situație de genul? Va rog sa mă ajutați. Daca nu știți ce as putea face atunci măcar sa îmi spuneți alte locuri unde as putea sa îmi zic aceasta problema. Va mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| Ionut123987 a răspuns:

Scutirea medicala este o idee buna, dar despre astfel de animale trebuie vorbit cu directoarea/directorul, de fața cu diriginta, bine ar fi și cu profesoara acolo prezentamdu-le situația și explicandu-le. Dacă directorul/directoarea nu face nimic sau nu reușește sa facă nimic amenințați ca o sa vorbiți la inspectorat sa vedeți ce părere au cei de acolo despre asta.
Profesorii de genul nu ar trebui lăsați sa mai predea.
Părerea mea este ca ar trebui făcută o petiție prin școlile din România care sunt în scenariul verde și online pentru restul ca în fiecare an profesorilor sa li se facă teste psihologice. Sunt mulți profesori psihopați ce nu au ce cauta în scoli.

Eu nu am trecut prin asa ceva din fericire, doar ceva asemănător cu profesoara de chimie care nu m-a crezut ca nu îmi prea merge internetul, la fel și ea face screenshoturi și la ultima tema postata de ea am adăugat un comentariu lung în care mi-am cerut scuze ca o deranjez și ca nu pot sa întru mereu la ore, sa vorbească și cu alți profesori sa vadă ca nu se întâmplă doar la ora ei. Locuiesc în localitatea asta, pe o uliță la deal și nici o firma nu vrea sa vina și sa îmi bage internet prin cablu pentru ca e prea departe de cutia principala și am router de la Orange care merge doar când vrea. I-am mai spus ca și profesorii de aici se plâng ca nu le merge mereu internetul și nu pot să-și susțină ora (dacă ai pe cineva apropiat în situația asta vorbești cu acea persoana și ii spui profesoarei sa întrebe ca asa este)
Profesorii ăștia trebuie dați afară din învățământ și chinuiți, legați și bătuți cu lanțuri happy atât am avut de spus. M-a luat puțin valul.

1 răspuns:
| Ionut123987 a răspuns:

Și din câte probabil ști la 10 absente nemotivate ai 1 punct scăzut la purtare, dar chiar și cu scutiri poți sa îți motivezi doar câteva zeci, (30, dacă nu ma înșel) sau un nr maxim de scutiri, nu știu exact.
Eu aveam și pobeleme tehnice, aveam și probleme de sănătate și am vorbit cu diriginta și am întrebat-o : adică dacă eu nu am internet și nu pot sa intru la ore, sau pentru ca sunt la spital mi se scad puncte la purtare pe nedrept? Chiar dacă duci scutire, dacă locuiești la tara o zi ți-o pierzi ca să duci scutirea la școală. Și asta i-am precizat dirigintei. Am noroc ca aproape toți profesorii din liceul nostru sunt înțelegători.
In sem 1 nu am avut nici o absenta.