Depinde la ce te pricepi mai bine. Eu as merge pe stiinte sociale.+ ca e si cel mai usor profil. Se fac romana engleza, logica, psihologie.
Păi dacă alegi să faci mate info, din start te axezi mai mult pe matematică. Foarte multă matematică, fizică şi informatică. În ceea ce priveşte ştiinţe sociale, baza e pe istorie, geografie, latină, cred că şi română. Acum depinde ce preferi mai mult, matematică sau literatură. Succes!
1) Profilul real:
a. mate-info (specializare a profilului real)
• se axeaza pe matematica, informatica, fizica, dar se pune destul de mult accent si pe chimie, biologie;
• este considerata cea mai complexa specializare dintre toate, pentru ca ofera o gama larga de posibilitati in urma terminarii liceului, deoarece sunt destule ore si de romana (3h-4h), iar materii precum istoria, geografie, socio-umanele, limbile straine se studiaza de asemenea, ce-i drept, intr-o masura mai mica decat la uman;
• se fac 4h-5h matematica, 3h fizica, 2h chimie, 2h biologie, 3h informatica (dar depinde... la intensiv engleza, de pilda, sunt mai putine ore de info; cel putin, asa este in Colegiul National "Mihai Viteazul" Bucuresti), 3h-4h romana, 1h istorie, 1h geografie si altele.
Profilul uman:
. stiinte sociale
• pune mai mult accent pe istorie si materiile socio-umane
• daca va este teama de latina, aceasta specializare ar punea fi alegerea mai buna decat filologie, intrucat latina nu se va mai studiaza din a XI-a si oricum nu se da teza; se mai renunta, in aceeasi clasa, si la fizica, chimie, biologie;
• se fac vreo 4h romana, 2h-3h limba straina 1 (depinde si de liceu, si daca e intensiv...), 1h latina, 2h-3h istorie, 2h geografie, 2h mate, 2h fizica, 1h chimie, 1h biologie si altele.
Teze
a. Mate-info (simplu si intensiv informatica)
- matematica M1 (M1 este cel mai greu tip de matematica, adica cea studiata la mate-info)
- limba romana
- informatica
- fizica/biologie/chimie (va alegeti voi; cei mai multi prefera biologia in a IX-a datorita faptului ca este cel mai usor de invatat la aceasta materie)
a. Mate-info (intensiv o limba straina)
- matematica M1
- limba romana
- informatica
- fizica/biologie/chimie (la alegere)
- prima limba straina (L1)
Stiinte sociale (simplu si intensiv o limba straina)
- materia socio-umana din anul respectiv (IX: logica / X: psihologie / XI: economie / XII: filosofie)
- limba romana
- istorie/geografie (la alegere)
- prima limba straina (L1)
.Eu zic sa alegi mate-info pentru ca, dupa ce termini liceul poti da la orice facultate. ramane la alegerea ta!
Stiinte sociale-profesor. mate info-.depinde de facultate. poti iesi si profesor,. orice
Stiinte sociale, fratilor!Va zic eu...e un profil foarte usor si ideea e ca sunt multe facultati pe care poti sa le urmezi dupa ce termini liceul...de exemplu: jurnalism, pshihologie, istorie si tot ce e legat de arte !
Frate mai bine te duci la stiinte sociale decat la mate info nu'ti dai si u seama in fiecare zi 3-4 ore de mate:O nu as suporta...Doricim BAFTA!
Apropo nu-mi place deloc matematica si va rog spuneti-mi ce ies daca fac stiinte sosiale si ce ma pot face daca fac mate-info
Si eu ` tot m` a gandesc la ce profil sa merg mate-info intensiv info sau stiinte sociale. Pt ca la stiinte se da bakul` din istorie` m`am decis sa merg la mate -info intensiv info. La mate-info intensiv info se da bakul ` din M1. Daca mergi la stiinte trebuie mai mult sa tocesti. Asta depinde de tine, la ce te pricepi mai mult. Iar` de la mate-info intensiv info poti sa mergi la ce facultate vrei.
Ma bucur ENORM ca ai ales sa te duci la mate-info, deoarece la cum scrii, cu siguranta picai bacul la tot. Congrats
Eu sunt a 7 si am aceiasi prb nici eu nu stiu la care dintre celee doua sa ma duc. eu zic sa te duci la mateinfo daca ai medii mari si iti pl matematica si informatica. la stiinte sociale e mult de memorat si mai sunt si materii foarte ciudate cum sunt filozofia, psihologia si multe altele
anonim_4396 întreabă:
Curiosul999 întreabă: