Salut.
Valori Morfologice, cum s-au format cuvintele ( derivare ), Compunere/ Rezumat, Analiza Morfologica.
Eu asa cred sunt 70% sigur ca asta iti va da.
Si eu l-am dat dar nu a fost greu! o sa primessti uin text si pe baza lui trebuie sa raspunzi la niste intrebari de exemplu ce este ca parte de vorbire cuvantul... etc! nu va fi greu!
De analizat morfologic sau sintactic, o compunere imaginara sau sa spui de ca apartine unui basm, rolul virgulei, sinonime sau antonime, grupuri de sunete diftong triftong hiat, de despartit in silabe. Cam asta mi-a dat si mie. Si eu sunt in clasa a 6a . Mult succes!
PARTEA I. La primul subiect, vei primi ceva de genul:
Identifică dacă un anumit cuvânt este format prin derivare, compunere sau schimbarea valorii gramaticale.
- La subiectul al II-lea, de exemplu, trebuie să IDENTIFICI sinonimele și antonimele unor cuvinte.
Ți se poate da mai multe variante de despărțire in silabe, iar tu trebuie să alegi varianta corectă.
Identificarea valorii morfologice, a functiei sintactice și a cazului a anumitor cuvinte din textul dat.
Să știi identifica personajele dintr-un text, să poți comenta o figură de stil (epitet, repetiție, enumerație etc)
La PARTEA a II-a, vei primi o compunere de 10-15 rânduri.
Vezi că pe edu. ro găsești modele de teste inițiale!
Oare ce? Ceea ce ai facut in clasa a 5-a. Partile de vorbire/propozitie(cu cazuri, timpuri...blah blah) figuri de stil, imagini artistice, analize, poate va pune sa faceti si vreo compunere. Depinde de profesor.
Nu trebuie sa te agiti deoarece e doar ca sa vada la ce nivel sunteti! De obicei, testele initiale nu se trec in catalog!
anonim_4396 întreabă: