| Georgiana_9807 a întrebat:

Sunt in clasa a 6a si nu sunt experta la matematica, uneori nu o inteleg. Ce carti imi recomandati sau ce solutii?

7 răspunsuri:
| arrriadna a răspuns:

Ia manualul de a 5-a si fa singura exe si probleme dupa ce citesti "teoria si exemplele". Cu caietul te duci la profa si-i spui ca ramai in urma si incerci sa inveti singura. Orice profa se bucura cand vede ca cineva vrea sa invete deci sigur te va ajuta sa te verifice putin. Unde nu intelegi la ora ceri explicatii. Daca esti in clasa de fitosi si ai telefono cu inregistrare, inregistreaza ora de mate iar acasa, cand faci tema asculti inainte si citesti in caiet ce s-a intamplat la ora.
Dupa ce termini, in 2-3 saptamana cu manualul de a 5-a incepe-l pe cel de-a 6-a.
Va fi greu pentru ca trebuie sa fii hotarata sa iti faci temele. Dar asta te va scuti de o munca si mai mare inainte de capacitate big grin

| Euletitia a răspuns:

Buna! Incearca sa fii cat mai atenta la ora de matematica si atunci cad nu intelegi un exercitiu roaga-ti proful/profa sa-ti mai explice o data. Foarte important e ca atunci cand iti faci temele sa inveti intai toata teoria(definitii, notatii, formule, figuri la geometrie etc) si abia apoi sa rezolvi exercitiile. Nu lasa nicio lectie neinvatat pentru ca vei acumula golurile si nu vei mai intelege. Fii atenta ca la matematica nu poti invata lectiile pe sarite, ca se leaga una de alta, nu e ca la istorie, spre exemplu, unde poti infata lectia despre Stefan cel Mare fara sa stii nimic din cea despre Mihai Viteazul. Lucreaza cat mai multe probleme si de toate tipurile, uita-te pe exercitiile rezolvate din manualsau din culegeri sau peste ce ati lucrat in clasa si aplica si tu aceeasi metoda de rezolvare la exercitiile tale. Unde totusi ai neclaritati, intreaba-ti a doua zi la scoaala profa/proful sau roaga dupa-amiaza pe unul din parintii tai, pe un frate/po sora mai mare, un prieten/o prietena bun/a la mate sau daca ai posibilitati financiare, ia meditatii la aceasta disciplina. Ai grija sa nu ramai cu goluri ca sa faci fata cu bine la Evaluarea Nationala. Succes!

| strengaritzza a răspuns:

Incearca sa te duci la meditatii.winking

Răspuns utilizator avertizat
| aura36 a răspuns:

Si eu sunt in clasa a 6-a,si iti recomand cartea clubul matematicienilor de la editura art,are teorie, exemple(atat pentru. algebra si pentru. geometrie, la geometrie, are si desene )si exercitii si probleme, uite, o gasesti aici:http://www.libris.ro/......11458.html

| aura36 a răspuns:

Sau iti recomand site-ul math-pdr.com are teoria si ex. rezolvate(e video) (ex de la gimnaziu pana la clasa a 5 pana la clasa a 12-a)
sper ca te-am ajutat

| alecs245 a răspuns:

Salut,incearca sa te concentrezi cat mai tare la ora stiu cum e... urmareste cu atentie ce se scrie pe tabla si incearca sa intelegi nu va iesi din prima dar exerseaza... sper ca te-am ajutat

Întrebări similare