Salut! Nu ai de ce sa te temi de testarea nationala, e un examen usor (mult mai usor decat ce am dat eu acum 4 ani jumate), trebuie sa-ti invingi teama si sa consideri examenul ca pe un test pe care-l dai deseori la scoala, trebuie sa fii serioasa, sa citesti, sa inveti, sa exersezi si vei avea rezultate bune. Uite de exemplu, eu am invatat singur la Istorie pentru Bacalaureat si am obtinut la examen 9. 80. Nu ma asteptam sa iau o nota asa de mare, dar imi doream sa obtin note bune la examen, am studiat, am facut singur rezumate, conspecte, am facut teste si am reusit.Asa trebuie sa faci si tu. Incearca ca inainte cu 2 luni sa dai examenul, sa faceti la scoala niste simulari sau chiar la tine acasa, puneti un ceas pe banca, ia-ti niste hartii, pixuri si stai la birou/masa timp de 2h fara ca nimeni sa te deranjeze sau sa te ridici de la birou (decat in cazurile necesare...intelegi.), fii serioasa si munceste si invata! Inveti pentru TINE ci nu pentru parintii tai, daca vei avea note bune la examen vei ajunge la un liceu mai bun, intr-un mediu mai bun nu ca intr-un liceu industrial unde stii cum e situatia... Succes! Sarbatori Fericite si un An Nou Fericit!
Buna! Teama este adusa de diavol. Pentru indepartarea acesteia roaga-te mereu lui Dumnezeu sa nu iti mai fie frica si sa iti dea multa minte sa treci testarea. Fara ruga lui Dumnezeu si putina vointa teama va fi si mai mare. Din propia experienta iti spun ca eu credeam ca daca invat este suficient dar am descoperit ca fara credinta in Dumnezeu nu se poate. Dmnezeu ne pune la incercari pentru a vedea daca esti de partea diavolului si ii cazi prada sau de partea lui. Daca te lasi de teama vei fi de partea lui Dumnezeu iar daca teama te va cuprinde si nu te va lasa tu crezi in diavol si el te hipnotizeaza cum vrea. Crezi ca acel dracusor poate avea asupra ta tot ce vrea? Sincer eu nu as sta asa si m-as pune pe invatat si pe rugat la Dumnezeu sa stau linistita fara teama. Asa rezol eu tot ce trebuie in viata, NUMAI ASA! Sper ca raspunsul meu sa te fi ajutat!
Succes in invingerea temerii si obtinerea trecerii mai departe de testarea nationala!
Sarbatori fericite si multa sanatate!
Cu drag si stima, Ioana!
Culca-te devreme cu gandul ca o sa fie bine, bea un ceai inainte sa pleci la scoala.Mananca foarte putin inainte sa pleci, bea numai apa plata si sa fii sigur pe tine.Asa am reusit la bac
Inveti, iti pui la punct fiecare subiect, opere studiate, uitate la modele de subiect... si cand vei vedea cum este si iti vei pune la punct ce nu deti foarte bine nu te vei ingrijora foarte mult ( emotii tot vor exista, asa este omul. ).
Fa ce fac.am facut si eu la astfel de teste: Nu da doi bani pe ea, distreazate, cu cateva zile inainte inveti pentru ea, iei o nota de trecere si gata! Mai intri si la liceu apoi poti sa o tii in 5 si 6 ca doar nu conteaza liceul prea tare, ma rog, depinde
Nu ai de ce sa iti faci griji. Poti sa iei orice nota oricum intri la liceu.Nu mai e ca pe vremea parintilor nostri.Si eu tot in clasa a VIII-A sunt.
WiGGy întreabă: