| floricicafrumusica a întrebat:

Sunt in clasa a VIII-a si sunt din Bistrita-Nasaud. Pana acum mediile de la sfarsit de an au fost doar de 10. La fel si simularile din luna ianuarie 2013. Nu stiu la ce liceu sa merg si ce profil sa aleg. va rog sa ma ajutati dau funda pentru cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
| ciclistul a răspuns:

-ciao, intrebarea ta este una la care cu siguranta tu stii cel mai bine raspunsul, eu pot doar sa iti dau un sfat si anume sa privesti de pe acum ce iti place tie sa faci si ce iti va placea cel mai mult (+materiile preferate) de exemplu eu sunt clasa aXI-a la un liceu economic, doream sa merg la liceul de arta, deoarece imi place sa desenez grafic, iar mai nou de vreo 2 ani pictez, dar mai mult portrete, imi doream sa merg la liceul de arta, ca mai apoi sa pot urma arhitectura sau designul. parintii mei m-au determinat sa nu urmez liceul de arta spunand ca nu se pune baza pe materiile importante, iar influentele din partea altor persoane m-au determinat sa aleg liceul economic, profilul comert, pe care il fac doar sa scap o data de liceu, chiar daca rezultatele mele sunt majoritatea peste nivelul mediu, adica peste 8. pot spune ca am ajuns aici pentru a invata bine la matematica si in speranta ca voi fi mai lipsit de emotile de la bac, iar profesorul cu care fac matematica este o persoana sub asteptarile atat ale mele si ale colegilor, cat si a parintilor, dar nu prea avem ce sa facem, asa ca facem ore in particular majoritatea elevilor din clasa (acum parintii mei spun ca le pare rau de faptul ca nu m-au lasat sa aleg eu unde sa merg) oricum m-am consolat cu ideea si ma bucur ca am rezultate bunicele chiar daca pentru ele imi omor mult timp, iar dupa terminarea liceului voi urma cu siguranta un colegiu de 3 ani pentru a devenii tehnician dentar, scuze pentru povestioara lunga dar sper ca ai inteles ceva din greseala facuta de mine si de ai mei, pe scurt alege ceea ce iti place tie sa faci, oricum vor urma 4 ani de scoala dar macar vei invata din materiile mai placute tie. poti alege chiar si economicul nu este rau maiales daca ti-ar placea sa devii contabila... etc daca iti place biologia, chimia liceul Sanitar si asa mai departe oricum dupa terminarea liceului poti sa devii si altceva nu e neaparat sa devii de exemplu asistenta daca vei termina liceul sanitar doar ca vei avea mai mult de recuperat pentru a schimba profilul.

1 răspuns:
| aladinbeci a răspuns:

Floricica, sincere felicitari pentru notele si medile obtinute! Legat de intrebarea ta, cred ar fi bine sa discuti cu parintii si cu dirigintele tau. Gandeste-te si ce materii te atrag mai mult. Iti doresc multa bafta!