| crystinica a întrebat:

Sunt in urmatoarea dilema : am o medie de 7.30-7.50 ( bac+media anilor de studiu) si vreau sa dau la drept. Am de ales intre Cuza unde trebuie sa mai dau un test de admitere care mi-ar ridica media dar nu stiu sigur daca intru si la Petre Andrei, unde daca platesc acum 500 lei intru sigur.
Cine e la Petre Andrei poate sa ma asigure ca daca nu intru la Cuza pot sa ma intorc la Petre si sa platesc taxa si sa nu fie mai tarziu?
Sunt din Iasi! Multumesc!

3 răspunsuri:
| Corina a răspuns:

Draga Crystinica, eu sunt din Iasi si a facut facultatea la UPA, dar facultatea de Economie. Pot sa-ti spun ca am avut colegi care au venit dupa inceperea anului scolar. Mai ales ca e pe bani, UPA primeste studenti si mai tarziu. Parerea mea este sa incerci totusi la Cuza, care e mai serioasa si nu cu asa multe pretentii ca UPA. Prieteni de-ai mei care au terminat la Cuza o data cu mine nu au avut de platit asa de multe taxe ca mine. In plus, acolo cartile intrau in taxa anuala, pe cand la UPA, am dat o multime de bani pe carti, in afara taxei scolare. Sunt niste profitori cei de la UPA. O prietena de-a mea a inceput facultatea la Cuza cu 400 $ pe an si asa a mers pana la sfarsitul facultatii, pe cand eu am inceput cu 400$, dupa doi ani s-a facut 400 euro, iar in ultimul an era 20 mil. (fiindca scazuse euro f. mult in acel an). In plus, dupa ce ne-au "jupit" de bani in cei 5 ani de studiu (caci asa am prins eu), a trebuie sa dam 12 mil. taxa de licenta, iar adev. de licenta a fost 1, 5 mil. si 4 mil. diploma de licenta. In plus, profesorii erau extrem de severi la examene, astfel incat sa aiba multi candidati la restante, care se plateau (si ei fiind platiti in functie de nr. de studenti pe care ii reexaminau). In concluzie, sfatul meu prietenesc este sa incerci mai intai la Cuza si doar in caz ca nu reusesti sa mergi la UPA. Totusi, pentru. o mai mare siguranta, ai putea sa intrebi la secretariatul UPA daca poti sa te inscrii si mai tarziu. Totusi, intrebarea mea este: inscrierile sunt in aceeasi perioada si la UPA si la Cuza? Poate ca daca la UPA s-ar face inscrieri la o saptamana. dupa examenul de la Cuza, atunci n-ai mai avea nicio problema. Si cei 500 lei reprezinta inscrierea la UPA?

| AnnAnne a răspuns:

Nu te du la Petre Andrei! Dimploma de acolo n-are nicio valoare, dat fiind faptul ca universitatea nu e acreditata! Faci anii de fac. degeaba! Mai bine incearca la Cuza

| andreeadag a răspuns:

La Cuza nu intri sigur cu aceasta medie la drept! Si nu te poate asigura nimeni nimic, singura trebuie sa te informezi dupa datele puse pe siteurile universitatilor in privinta admiterii.
Mult succes cu admiterea!