| ilinca_3036 a întrebat:

Sunt intr-o situatie disperata, va rog din suflet sa ma ajutati! Nu stiu ce as mai putea face pentru a gasi o solutie acestei probleme!
Sunt mai mult ca sigura ca am un intens deficit de atentie. In toti anii de studiu, am fost olimpica la diferite materii (romana, matematica, engleza, geografie), iesind fara exceptie sau exagerare printre primii. In acest an, mai ales, pur si simplu nu ma mai pot concentra! Fac greseli cumplite din netentie, problema mea persistand atunci cand vine vorba de chestiuni simple, elementare!
Ca sa va dau un exemplu, am o ecuatie la matematica. Presupunand ca rezultatul este (10-5)√2, scriu rezultatul final 5 si atat. Pur si simplu uit de radical. Sau, cand mi se cere cate numere sunt de la 0 la 5, uit de 0 si scriu 5. Desi STIU aceste chestii. Cu problemele grele, cu ecuatii lungi sau cu constructii complicate, insa, nu intampin nicio dificultate, rezolvandu-le perfect.
Ce pot face? Anul acesta voi da examenul de intrare la liceu si ma tem ca voi lua o nota slaba datorita neatentiei acesteia persistente! I-am informat pe ai mei ca poate este cazul sa consultam un doctor, poate am ADHD sau ADD, insa acestia refuza sa creada ca sunt bolnava si insista ca doar trebuie sa fiu mai atenta.
Cum pot rezolva aceasta problema singura? Am incercat sa scriu incet, sa scriu si enuntul, sa citesc cerinta cu voce tare, dar degeaba! Ma pierd in detalii!
Va rog ajutati-ma! Ma confrunt cu aceasta situatie de aproximativ doi ani, insa acum are cel mai mare impact in viata mea.
Multumesc DIN SUFLET!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu cred ca ai ADHD, ma gandesc serios daca nu este vorba de surmenaj. Am trecut si eu printr-o situatie asemanatoare, dar mai putin serioasa, pe la 25 de ani, dar mi-am dat seama ca era din cauza inaintarii in varsta. La tine nu este cazul.
Nu cred ca ai o problema psihiatrica sau neurologica, dar incearca sa vezi daca faci urmatoarele chestii:
1. Dormi suficient (8 ore) si regulat, adica fara a pierde nopti recuperate ziua, etc.
2. Dormi macar 90 de minute inainte de 12 noaptea.
3. Nu stai excesiv la PC sau TV (adica nu mai mult de o ora pe zi, 5 zile pe saptamana).
4. mananci sanatos.
5. Petreci macar o ora pe zi in aer liber si faci sport macar de 3 ori pe saptamana.
6. Nu iei medicamente de vreun fel.
Daca vreuna din conditii nu e respectata, respect-o pentru inceput. Poti incerca, suplimentar, sa iei lecitina si sa bei sirop de catina. La mine functioneaza cate doua patratele de ciocolata amaruie pe zi, imi stimuleaza atentia si inteligenta. Deocamdata atat imi trece prin cap. Mai contacteaza-ma cu detalii daca simti ca e cazul.

8 răspunsuri:
| georgesur a răspuns:

Pai nu te speria asa! E virsta de trecere de la pubertate la adolescenta; corpul este teatrul razboaielor hormonale.Esti tu singurul caz? La altii se declanseaza mai tirziu un pic, poate mai tare, poate mai slab.Incearca sa te detasezi un pic de importanta evenimentului(cu examenul).Ce-i mai important, ...sa intrii sau sa fii sanatoasa? De ce nu incerci sa mergi la un psihiatru/psiholog? ca nu numai bolnavii/nebunii au nevoie de un sfat, de unele intaritoare, de cineva care sa-i ajute sa-si faca ordine in minte in aceasta perioada "cu probleme" a tineretii.

| Simona a răspuns:

Cel mai bine este sa mergi la un control medical, desi nu cred ca acesta este motivul!
Posibil de la stres sau esti prea distrata datorita varstei fragede pe care o ai!
Totul o sa fie bine!
Succes!
:*

| PaulaGGiyongchy a răspuns:

Buna! pai ar trebui neaparat sa mergi la un medic sau sa iei niste pastile, s-ar putea sa ai sh probleme cu memoria(nu te supara)de exemplu poti consulta un farmacist si iti va da el cateva pastilelove struckbunica mea a luat LECITINA dar ea a consultat un medic, ceea ce te sfatuiesc sh pe tine sa faci!

| CainePeVine a răspuns:

rolling on the floor greseli handicapate din astea fac de cand ma stiu

| briana a răspuns:

Pariunti tai nu sunt intregi la cap cum sa refuze faptul ca esti bolnava trebuia sa te duca la un doctor de cand leai spus de aceasta problema. Daca ei nu vor sa te duca la doctor atunci roaga-te de o ruda de a ta sa te ajute pentru ca e clar ca ai probleme sh daca nu consulti un medic situatia se va inrautati. Eu zic sa te rogi de ai tai sa te duca la un doctor ca sa se asigure ca esti bine sh daca e ceva e bine ca o problema sa fie analizata cat mai rapid.Cred ca ai sa reusesti sati convingi parinti sa te ajute succes. Sper sa nu fie nimic grav.

| SIRIUS132 a răspuns:

Mergi singura la un medic chiar daca parinti tai nu te sprijina din acest punct de vedere daca tu simti nevoia du-te si se va rezolvahappy

| TheSpecialOne a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, fara ofense si fara sa te superi dar esti o mare tocilara, cred ca parintii tai au dreptate. Tu chiar nu ai ce face inafa sa cauti pe google despre bolile de atentie? Ori ai alta problema mai grava la cap de te pune ala mic sa crezi asa ceva ori esti obosita si satula de toate rahaturile astea care le faci la scoala si ai face altceva. Fa ceva ce iti place(in afara de mate) si vezi ca nu ai nimic...

| oOadaOo a răspuns:

Ore suplimentare, ...sau daca tu consideri ca e foarte grav.de pilda adhd(cum are fratele meu), eu zic sa mergi la un logoped, te va ajuta foarte mult