Nu neaparat, dar in 90 %din cazuri da. Adica fiecare materie are o pondere. Sa zicem ca din timpul anului ai 50 puncte si la examenul final din sesiune i se atribuie 50 puncte. Tu daca iei nota 5 in examenul final inseamna ca ai luat 25 puncte din cele 50. Adica iti mai trebuie 25 din timpul anului ca sa promovezi, dar de regula din timpul anului mai toti studentii au punctaj peste jumatate, asta in cazul in care au invatat si ei ceva acolo si au fost prezenti. Deci cum am zis fiecare profesor in parte are modalitatea lui de punctaj. Unii pot sa atribuie 80 puncte la examen si doar 20 din timpul anului, altii pot sa atribuie 30 doar pentru examen, fiecare face cum vrea, dar cel mai des am vazut ca se practica treaba cu 50 si 50 (nu la ASE am vazut ). Deci verifica modalitatea de notare pentru ce materii ai tu, sigur v-a fost comunicata la inceputul anului.
Dar oricum profesorii care nu sunt rai daca vad ca ai luat nota de trecere in examen nu te pica daca nu ai punctaj din timpul anului.
LisaJulie întreabă: