| KindKid17 a întrebat:

Sunt la mate info si as vrea sa ma transfer la filologie. Unde pot da mai departe, dupa ce iau bacul? Dati-mi niste motive pentru care ar merita sa ma transfer. La ce dau bacul la filo? Si tezele din ce se da?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pai, motivele trebuie sa le ai tu, nu noi, odata ce tu vrei sa te transferi.

| AC4S4 a răspuns:

Teze: Romana, Istorie/Geografie, Latina, Limba moderna 1
BAC: Romana, Istorie, Logica/Psihologie/Economie/Sociologie/Filosofie/Geografie

Facultati: Tu poti sa dai admiterea oriunde vrei, dar specializarea filologie te pregateste in special pentru domenii precum Limbi straine, Literatura, Jurnalism, Juridic, Istorie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La partea cu tezele si bacul vad ca s-a raspuns deja. Nu cunosc sincer, eu fiind tot pe mate-info, dar nu mi se pare prea corect raspunsul legat de teze. Din cate stiu eu exista si teza la limba latina si teza la alegere dintre istorie/geografie. De asemenea, nu prea cred ca se da teza la mate, bio, chimie si fizica, mai ales avand in vedere faptul ca pe aceste materii NU se pune deloc accentul la profilul respectiv.

Legat de bac, iti voi lasa un link mai jos tot cu o intrebare de pe TPU de anul trecut la care s-au dat mai multe raspunsuri (cel pe care l-a dat CristianaCrissPinka2002 aici mi se pare gresit).

Mai departe poti sa dai, dupa cum ti s-a spus deja, unde doresti(daca inveti tu in particular). Daca vrei doar dupa ce inveti la liceu, atunci te poti indrepta spre facultati care au legatura cu materiile de profil. Adica in niciun caz medicina, informatica, etc.

Motive? Eu personal nu vad... Poate ca nu vei mai fi stresat cu stiintele exacte. Daca iti place sa tocesti mai mult, atunci profilul asta va fi alegerea potrivita;)

https://www.tpu.ro/......au-e-greu/

| Tukann a răspuns:

Bac-ul ii dai din Romana, Istorie, Geografie.Iar in legatura cu facultatea poti sa dai la orice facultate iti doresti. Un motiv ar fi ca dai examen din materii doar cu teorie in care poti sa si tocesti, la matematica nu prea poti acest lucru

| CristianaCrissPinka2002 a răspuns:

La filologie se dau tezele la romana,engleza,franceza,mate,bio,chimie,fizica.
Poti sa iesi medic, profesor de romana sau lb straina, avocat, judecator, traducator, ghid turistic, judecator, psiholog, arheolog, scriitor, stewardessa.
In rest eu sunt de parare ca la facultate nu conteaza chiar mult profilul pentru ca nu te intreaba nimeni la ce profil esti adica de exemplu tu esti la mate-info si vrei sa fii profesor de romana, poți sa inveti foarte bine romana acasa in timpul liber, iar apoi la facultate sa te duci sa faci meseria asta

| MCRS a răspuns (pentru CristianaCrissPinka2002):

La filologie NU se dau tezele din mate, bio, fizică sau chimie, ci din latină şi istorie/geografie, pe lângă ce ai mai zis tu. Medic de la filo?! Doar cu multe meditații, doar în clasa aX-a se mai fac materiile de real de care ar fi nevoie pentru admitere (chimie, biologie).

| CristianaCrissPinka2002 a răspuns:

Bacul la filologie se da astfel:
Romana - proba orala si proba scrisa
Engleza - Proba orala si proba scrisa
Franceza- Proba orala si proba scrisa
Istorie (doar istoria de clasa a 12-a)- proba scrisa
Proba scrisa la alegere - geografie ( doar clasa a 12-a), logica (clasa a 9-a), psihologie (clasa a 10-a), sociologie (clasa a 1-a) si filozofie (clasa a 12-a)
Competente digitale - proba la calculator (TIC-ul din clasa a 9-a si a 10-a)
La toate probleme se acorda note de la 1-10, in afara de proba de competente digitale. La competente se acroda calificative care nu afecteaza media de la Bac (de ex: incepator, avansat, expert etc.)