Lasă că nici voi nu vă prea rupeți cu școala (este? - că tot nu ne aude nimeni)
Există un anumit număr de ore de curs și un anumit număr de săptămâni de practică, care trebuie respectat.
Liceele tehnologice au foarte multe săptămâni de practică (pe când, liceele teoretice NU au!) în timpul anului școlar. Uneori, acestea sunt intercalate în timpul săptămânilor de curs, astfel că rămân de frecventat orele de curs la finalul semestrului.
Era de preferat dacă săptămânile de practică ar fi fost așezate la sfârșitul semestrului, abia după săptămânile de curs, însă deciziile sunt luate de Consiliul de administrație al liceului (mai bine zis, de către director).
Pentru că acele licee sunt alese deseori de elevi care nu-și doresc să învețe. Rata de promovabilitate la bac este scăzută le filiera tehnologica.
Există și excepții pe fiecare parte.
Astfel, în liceele tehnologice, cum vin elevi mai slabi, profesorii reduc nivelul de dificultate al materiei predate, iar la bac se miră toți ce greu e. La liceele tehnologice nu prea există interes din partea elevilor, așa că și profesorii și-au pierdut interesul.
Un liceu care și-a făcut reputație proastă nu mai este ales de elevii absolvenți de clasa a 8a.
Salut. Trebuie sa faci acele saptamani in plus pentru ca ministrul educatiei a hotarat anul scolar aproximativ 35 de saptamani de cursuri (teorie, fara practica). Cum in acele 35 de saptamani mai intra si 2-3 saptamani de practica alea trebuie recuperate.
Cat despre media de admitere, e simplu. Liceu teoretic=elevi mai inteligenti care pot atinge rezultate mai mari. O sa vezi pe parcurs, mai ales la variantele de BAC dintre M1 (de obicei la mate-info) si M2-3.