Examenul de bacalaureat cuprinde doua sectiuni: probele orale(competente lingvistice de comunicare in limba romana si intr-o limba straina studiata si competentele digitale-acestea sunt aceleasi pentru toate profilurile/specializarile) si probele scrise. La filologie, probele scrise se sustin la urmatoarele discipline: romana, istorie si, la alegere, intre geografie, logica, psihologie, sociologie, economie, filozofie. Deci, te vei confrunta cu una dintre limbile straine studiate, la alegere, doar la probele de competente, care dupa cum probabil stii deja se noteaza cu calificative(incepator, mediu, avansat, experimentat) si nu cu note, ca probele scrise. Totusi, ar trebui sa te apuci de invatat engleza pentru ca iti va fi necesara in viitor. Succes si numai bine!
La competente dai:romana, o limba straina la alegere si competente digitale(calculator). Aici totul e simplu plus ca nu se pun note propriu-zise ci puncte si in functie de ele te incadrezi la exeperimentat, avansat, mediu.
La scris dar romana, istorie si la subiectul 3 la alegere:geografie, psihologie, sociologie, economie, logica.(la geografie e cel mai simplu)
Nu-ti face griji pentru competentele la limba straina, eu cand am dat mi-am cumparat o carte de engleza speciala pentru competente si am mai facut de acolo si totul a iesit bine, plus ca oricum nu se uita nimeni la competente ci la notele de la scris.
Este posibil sa dai una dintre competente la engleza, insa nu trebuie sa iti fie frica, competentele sunt destul de usoare.