Sa stii ca nu esti singurul. Eu, de exemplu, invat la scoala engleza cu o profa care a stat in jur de 8 ani intr-un oras din America. Desi in Romania se invaza engleza propriu zisa(diferita de cea a americanilor), ''my teacher''are un accent de-ti vine sa o iei la fuga. Oricum, eu cand ma uit la filme dau sonorul mai incet ca sa nu ma enervez degeaba...:d
Cu siguranta nu esti singurul, dar la fel de sigur exista si multi amatori de asemenea mostre lingvistice. Eu de exemplu, mie imi place foarte mult cum vorbesc britanicii.
Teoretic, dar numai teoretic, limba engleza este vorbita cel mai corect de englezi, dupa cum romana este vorbita corect de romani, etc.Acuma, daca englezul este din cine stie ce provincie si foloseste un dialect local,(ca la noi ardelenii sau moldovenii), asta nu inseamna ca nu vorbeste engleza.Cu toate ca la tv se straduesc sa vorbeasca engleza literara.Noi insa ne-am obisnuit cu engleza americana care suna altfel mai plin, mai melodios. Din acest motiv engleza englezilor ne pare seaca si stridenta!
Esti "calcat pe nervi" de accentul englezesc pentru ca te-ai obisnuit prea mult cu accentul american (din filme, seriale s. a.) Accentul englezesc e super OK, mie chiar imi place, e mai expresiv decat cel al englezei americane.
E un fapt cunoscut că englezii atunci când vorbesc, dau senzaţia că au o mătură sau chiar un stâlp de telegraf în cur atunci când vorbesc.
Ah. şi Clarkson ăla e din nordul Marii Britanii de loc (zonă profund influenţată scandinav) astfel cî pentru mine, care ştiu limba norvegiană, engleza lui nu pare ciudată. Însă pentru englezi sau pentru cei obişnuiţi cu engleza americană, ce vorbeşte Clarkson e dubios.
Ah... şi cât priveşte "pounds", eu prefer să aud preţurile în lire sterline însă am o problemă atunci când se foloseşte duzina englezească (de 10 elemente) sau unităţile imperialiste de măsură (inch, foot, etc.) pentru că de fiecare dată trebuie' să fac transformări şi obosesc .
Salut.
Salut si eu ma uit si imi place dar m-am uitat azi si james may a avut un accident si se zvoneste ca ar fi murit... oare chiar a murit? va rog raspuns.
AMDRACI întreabă: