| sweetgirl_3609 a întrebat:

Sunt timida, si din cauza asta am ratat multe lucruri in viata mea...Nu ma simt deloc comod in corpul meu sad Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| gHelena a răspuns:

Buna. In primul rand, ar trebui sa descoperi de ce nu te simti bine in corpul tau. Este foarte posibil ca temerile tale sa fie nejustificate si sa ai o perceptie gresita asupra propriei persoane. Vorbeste deschis cu cei de langa tine, ei te vor ajuta sa capeti mai multa incredere si sa treci peste aceasta timiditate excesiva. Cred ca schimbarea trebuie sa vina in primul rand din gandire, din curajul de a fi tu insati. Incearca sa evidentiezi aspectele care iti plac la corpul tau, adopta o schimbare de look, practica un sport si treptat vei observa ca lucrurile iau o alta forma. Inspira-te si de aici: www.divahair.ro. Spor in toate sa ai!

10 răspunsuri:
| Min4 a răspuns:

Si eu sunt cam in aceeasi situatie ca tine, sau eram cel putin... dar eu am trecut peste asta cu ajutorul prietenilor...mai iesisi tu cu ei si socializeaza, asta te poate ajuta happy

| MatanaTheCowardCheater a răspuns:

Frumoasa esti? Cati ani ai? Aceasta timiditate are la baza niste complexe?

| mgtow a răspuns:

Stai linistit punete in pat intindete bine si gandeste ca plutesti pe un pat care te duce spre fericire...Chiar daca nu te simti bine nu te ingrijora viata continua si o sa fie bine probabil tu nu ai amici de esti asa macar cunoaste o persoana de treaba sincera decat multi si mincinosi si sa vezi ce bine va fiwinking

| Alee_6805 a răspuns:

Stiu ca pare aiurea, mai ales venind de la mine[pentru ca si eu sunt la fel de timida], dar incearca sa ai mai multa incredere in tine, sa te uiti in oglinda si sa iti spui:eu pot face asta.In fiecare dimineata cand te trezesti sa iti spui:pot reusi orice, pentru ca sunt puternica si voi invinge.Sa sti ca in mare parte merge.

| Papusicaaaaaa12321 a răspuns:

Aceeasi problema am si eu, nu ma smt deloc bine in corpul meu am impresia ca sunt cea mai urata desii toata lumea imi spune ca nu e adevarat si uneori ii enerveaza pe ceilalti

| Cornulet a răspuns:

Fiecare persoana difera, asta este o problema frecventa mai ales in cazul adolescentilor dar stai linistita, problema asta o s'o rezolvi cu timpul, nu trebuie sa fii stresata din cauza asta. Efectiv poti lasa si cateva detalii cu problemele pe care ti le creeaza timiditatea si o sa incerc sa te ajut.

| mro3550 a răspuns:

Mergi la un psiholog care iti va spune probabil sa iti faci un anturaj de prieteni cu care sa te simti in largul tau. Iar daca vrei un anturaj, eu stiu o comunitate de oameni de calitate din toata tara. Se intalnesc in excursii in tara si in strainatate (la care au reduceri speciale pentru ei), comunica intre ei nelimitat cu 10 lei pe luna in Orange si plus de astea faci bani. Este 7 oct 2010 si sunt inscrisi peste 6600 de romani. Gasesti detalii pe site-ul www.afacerea-mro.com si acolo te poti inscrie, sper sa-ti gasesti leac la timiditate si sa ai o viata implinita. Succes!

| CleoxCleeo a răspuns:

Mnu stiu daca o sa te ajute. Mrg, eu de fiecare data cand imi pare rau ca am facut ceva imi zic in gand : Lass` ca nu mor tongue big grin, Asa fac eu tongue incearca si uh tongue

| DragonFLoW a răspuns:

Asta da intrebare... incearca sa te identifici pe tine ca o persoana timida; calitati defecte puncte tari/slabe construiesteti personalitatea in asa fel incat sa pastrezi atitudinea ta timida dar in acelasi timp sa actionezi ca atare in fata situatiilor inca sa nu ratezi sanse/ocazii. Profita cat mai mult de latura ta forte indiferent cat de neinsemntata ar fi aceea si incearca sa nu-ti arati latura "sensibila" sau slaba. In felul asta poti deveni chiar o persoana colerica, desi teoretic e imposibil temperamentul este determinant si format in primele stadii ale vietii. Dar poate faptul ca nu te simti comod cu tine cere o schimbare, poate tu nu esti asa si timiditatea ta reprezinta modul tau de a te apara de mediul inconjurator; poate inainte nu erai asa, fara ca tu sa realizezi asta ai devenit foarte timida in urma unui eveniment care a avut un impact mare asupra vietii tale. Astfel de eveniment poate fi : moartea unei persoane iubite sau chiar ceva banal ca - o excursie amanata, primirea unui cadou pe care nu ti-l doreai, orice poate fi. Elemente ca acestea adunate in timp iti dau o stare de depresie, de inchidere in sine poate de melancolie. Oricum incearca sa te deschizi, sa ieshi din carapace, sa socializezi alatura-te unui grup de prieteni sau formeaza unul sau mareste numarul de activitati care le faci cu propriul tau grup de prieteni. Cam atat despre ce ai putea sa faci... referitor la starea ta de incomoditate, poate nu te simti comod pentru ca te cenzurezi te abtii de la comentarii, obiectii, argumente te limitezi poti inlatura starea asta prin vorbire libera; de exemplu cand colegului de banca ii miroase gura sau altceva, ii zici " BA, Puti!" nu stai toata ziua sai simiti "odorul ", mai mult de atat nu poti face, inchei si iti zic SUCCES! sper sa biruiesti in lupta ta cu propria personalitate timida si sper sa te simti comod de acum in propria ta piele ( nu de alta, ca e imposibil so schimbi trebuie sa te obishnuiesticu ea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cel mai ok ar fi daca ai intra in grupul tau de prieteni (de ex:colegii de clasa) si sa fii putin crazy! Adica sa faci chestii care sa te apropie de ceilalti. si asa usor usor o sa treci peste timiditatea aceasta