Ce nu e de inteles din el? Daca esti mai tractorist la cap de felul tau, inteleg ca nu intelegi...
In Romania NU, categoric Nu o sa aiba rezultate bune. In primul rand nu toti copii au internet, sau la calculator (tableta, telefon performant etc) Desi ministerul a spus ca pana in septembrie o sa acorde tuturor scolariilor tablete gratis.
In al doilea rand copii nu au disciplina, + stilul roman de smecheras, manelist nu o sa dea rezultate pozitive
Daca nu intelegi nimic din sistemul de invatamant atunci cred ca trebuie sa te axezi serios pe o meserie cautata in zilele noastre cum ar fi : mecanic, meserias in constructii, tinichigiu, tammplar, brutar, bucatar, crroitor, apicultor, agricultor, zidar, zugrav sau pot fi si altele, alege-ti o meserie care crezi ca ti-ar fi drag sa o faci si usor usor invat-o, sper ca sfatul meu este bun. O duminica frumoasa iti doresc.
E tare ca poti sa dormi in timpul lectiilor si ca poti cauta raspunsuri pe net dar ar fi mai bine daca s-ar desfinta scoala in totalitate
Cu asta ai dreptate, insa el a zis ca nu intelege nimic din el. Probabil marea lui belea e ca online toti copiii trebuie' sa trimita temele si nu prea mai ai cum sa scapi cu ea nefacuta...
P.S. Si fiica-mea e in situatia asta. Treaba cu "copiii nu au disciplina" e scuza de incompetent a parintelui! Imi ia cateva minute zilnic sa fac poza la tema si sa o urc pe Adservio. NU EXISTA SCUZE! Cu exceptia celor care nu au net/smartphone, de regula cei din mediul rural, din pacate.
Maturator, in principiu. Fie ca esti timplar, brutar, croitor, mecanic... par meserii low-level, dar daca vrei sa fii bun de ceva, trebuie sa fii deschis la nou si sa ai abilitatea de a invata chestii.
Da și nu. Explic mai jos ce si cum.
Da pentru ca:
1. Există într-adevar cursuri/ore care se pot face online. Personal am avut inclusiv in liceu profesori care ne trimiteau materialele pe mail (pp-uri si word-uri de zeci de pagini), iar la ore doar se discuta (un fel de ascultat fara nota, sa zicem).
2. Comparativ cu cursurile in amfiteatre de sute de studenti, online, daca sunt conditii optime, fiecare student primeste informatia in acelasi mod. Cred ca e un lucru bine stiut ca in amfiteatre, daca stai in spate de tot, e aproape ca si cand nu ai fost la curs.
3. Nu mai exista posibilitatea deranjarii orei de catre elevii plictisiti/agitati/intarziati. Cine vrea sa fie atent este, iar cine nu, nu.
Nu pentru ca:
1. Exact cum s-a precizat anterior, nu este accesibil tuturor, iar acesta este deja un motiv suficient.
2. Tin minte ca in liceu, la noi, s-a facut un experiment: o ora predata de un profesor unor clase, fara sa se afle fizic in clasa. El era intr-o alta camera si a fost filmat si s-a transmis audio-video in clase. Rezultatele au fost multumitoare, insa elevii din clasa care il avea ca profesor in mod normal, deci care faceau orele normale cu el pana atunci, au afirmat ca e o diferenta majora si ca e net superioara experienta orei cand profesorul se afla fizic in clasa. Lasand de-o parte exemplul acestui experiment, eu oricum consider in general ca interactiunea de aproape este diferita si superioara fata de cea la distanta.
Aveam mai multe argumente pro si contra in minte cand am inceput sa scriu In fine, concluzia mea ar fi ca da, e misto sa ne ajutam de mediul online, ca putem folosi in mod benefic tot ce ne pune la dispozitie tehnologia in ziua de azi, dar ca nu putem inlocui sub nicio forma invatamantul clasic cu cel online.
E o situatia in care exista variante? Asa ca e irelevant daca suntem de accord sau nu.
Nu doar în mediul rural, mulți care merg la școli bunicele în orașele mari participă la cursuri de pe telefon, că nu au PC-uri și nu-s neapărat săraci.
Pai care e problema? Pe Zoom poti intra bine-mersi de pe telefon, nu ai nevoie de laptop/PC. Eu ii dau fiica-mii telefonul cand are de intrat pe Zoom cu colegii si doamna, in rest primeste temele pe WhatsApp, intru de pe PC, vede documentul acolo, isi ia notite, se duce si isi vede de treaba la ea la birou. Cind e de trimis, le trimit eu pe Adservio de pe PC. Bineinteles ca ambele chestii mentionate aici ca folosind PC-ul se pot face fara probleme pe telefon.
Așa am zis și eu, dar proiectele nu-s ușor de făcut pe telefon în ppt etc. Fratele meu are o clasă de copii cu Iphone-uri și până și înaintea pandemiei veneau la el să-și facă proiectele că se chinuiau de pe telefon. Mai sunt și familiile care au mai mulți copii și un singur PC sau stau în garsonieră și meh, e complicat din multe puncte de vedere, învățământul online nu e o soluție pentru mai mult de 50% din elevi. Mie mi-ar fi convenit să fac școala așa.
Hai ca asta cu proiecte PPT e absurditate. Daca il scrie frumos pe hirtie si iti trimite poze ce are?
La ce facultate esti si ce nu intelegi? Cu ce te ajuta profesorul sa intelegi mai bine daca era in fata unui amfiteatru plin cu 150 de studenti?
Știu, dar unii profesori sunt cretini și chiar cer să li se trimită ppt-uri, pentru unii să faci un ppt e skill
Problema e ca elevii sunt sclavi si inghit mizerii de-astea. Ah, ce rau imi pare ca nu am avut mai multi profesori de c*cat. Aveam una de info, era idioata. A venit directorul la ora, am umilit-o de fata cu el de se facuse verde la fata aia, directorul era pe jos de ris. Aia a fost ultima ei ora la noi. P.S. Am umilit-o din materia pe care trebuia sa ne-o predea, nu in alte moduri. In alte moduri o umileam cand NU era directorul la ora.
A, deci o facultate inutila de la care oricum iesi "lucrator comercial" sau "merchandiser" daca nu direct angjat la Mec sau KFC... Raspunde-mi la o singura intrebare: DE CE FACI FACULTATEA ASTA?
Sa stii ca ai dreptate.
De ce o fac nici eu nu stiu, probabil ca daca am intrat in hora trebuie sa joc.
Sincer o urasc cu tot sufletul meu, profesori aiurea nu intelegi nimic, restante aiurea date (am scris la un examen cat de cat bine uitându-ma pe barem, iar pentru ca nu aveam "puncte in seminar" m luat 3)... chiar nu recomand nimanui facultatea asta.
Pai nu iti pune nimeni cutitul la git sa joci. Fii inspirat, iesi, fa un CISCO, un curs de bucatar, ce vrei tu si te face sa te simti mai pe felie. Mai mult pierzi daca o duci pana la capat si te alegi cu o diploma buna sa te stergi cu ea la c*r.
O luăm logic... Unii n-au nici după ce bea apa, dacă le dai un laptop o să le trebuiască săptămâni să înveţe cum se aprinde, dar să folosească zoom-ul sau orice aplicaţie?
anonim_4396 întreabă: