| victory a întrebat:

Sunteti de acord cu proverbul "Cine nu intelege de cuvant, nu intelege nici de ciomag"
eu de ex.nu-deoarece nu totdeauna e nevoie de "ciomag" pentru a rezolva ceva… se poate mai intii prin vorba buna si intelegere insa majoritatea maturilor sint obisnuiti sa rezolve toate problemele cu violenta…!
voi ce spuneti?

7 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Proverbul nu are acoperire in totalitate. Uneori si prin constangere se poate ajunge la rezultate.

| mircea a răspuns:

Cred ca este vorba de faptul ca, un om care nu intelege semnificatia cuvintelor, nu va intelege nici semnificatia ciomagului care-i va invinetii spinarea, ca-i prost saracul...

| costyn162 a răspuns:

Pai proverbul spune ca violenta este a doua solutie daca problema nu se poate rezolva cu o discutie civilizata...Desigur violenta nu ar trebui sa fie prezenta indiferent de gravitatea problemei si cred ca diplomatia este in stare sa rezolve orice problema

| rrrrrrrrrrrrrrrrrr a răspuns:

Categoric da

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca esti destul de inteligent il vei face sa inteleaga pina la urma.Bataia nu este decit o metoda animalica pentru a obtine ceva omenesc dar cu ce pret? Cu pierderea personalitatii si tulburari comportamentale pentru a caror combatere vor trebui ani buni de tratament psihologic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt anticiomag chiar si verbal, daca se impune fac loc altora care se pricep.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca persoana nu are o cultura ciomagul nu-l va ajuta. oamenii nu se vor face mai destepti de la lovituri