| queeny a întrebat:

Termin anul acesta clasa a 8-a, ma pregatesc sa-mi aleg profilul la liceu. Vreau sa va spun ca imi place la fel de mult si romana si engleza. Vreau sa imi aleg un profil bun, sa termin o facultate care sa ma ajute sa imi gasesc usor un job/bursa in SUA.

E visul meu... Sprijin financiar sa spunem ca as avea din partea parintilor, dar acestia nu mi-ar putea da mai mult de 700$-800$ de dolari pe luna... Si stiu ca imi va fi greu. Dar visurile se implinesc, nu?

Desi pare ca ma gandesc prea devreme, eu chiar sunt fascinata de engleza, de stilul de viata amercan (sa nu mai zic sa NY, LA love struck)! Simt ca acolo e locul meu. Stiu ca nu e totul roz, ca voi fi departe de tara, dar vreau sa muncesc pentru a ajunge acolo. Nu voi rata nici o ocazie si voi pleca cu prima oferta/ocazie spre state.

Romania e de ***... N-am ce face aici. (acum sa nu-mi sariti in cap, patriotilor)

Vreau sa va intreb in ce domenii imi voi gasi usor de lucru peste ceva ani in SUA? Exista burse cu care sa pot pleca dupa liceu? Ce facultati din Romania sunt recunoscute acolo? Ce profil ma va ajuta la liceu?(eu cred ca m-as descurca la toate, imi e fff greu sa aleg, dar v-am spus ce m-ar interesa pe viitor)

5 răspunsuri:
| cretzufinish a răspuns:

Stii cum se zice: "Mai ai de mancat mamaliga" happy Esti de abia in clasa a 8-a, fa-le cum trebuie si bucura-te de orice etapa. Cu timpul te mai maturizezi, poate o sa te si indragostesti si daca pierzi un fir se duce totul de rapa. Nu zic ca e imposibil de realizat dar e foarte greu. Si nu compara materia de generala, cu ce de liceu si mai ales cu facultatea pentru ca te asigur ca nu e nici pe departe usor. Cand suntem mici toti avem vise, dar cu timpul ne schimbam mentalitatile. Gandeste-te la un viitor pentru studii in America dupa liceu, inainte sa dai la facultate. E mult prea prematur acum.

| medex3 a răspuns:

Cel mai bine este filologiabig grin.Si te voi urma si euhee heewinking Si eu imi doresc tare mult sa plec din tara si nimeni nu imi va schimba aceasta deciziewinking Eu iti doresc mult mult mult noroc si fie ca visele sa se indeplineascawinking

| AndutzaAndu a răspuns:

Dacă chiar vrei să mergi în S. U. A., atunci eu aş zice să te axezi mai mult pe engleză, să'ţi perfecţionezi engleza.

| asya a răspuns:

Asa spuneam si eu cand eram cls a 9...Ca plec din tara, in america sau Marea Britanie, insa pe parcurs mi-am schimbat mentalitatea.Sa stii ca ce vedem in filmele americane e pe departe realiatea! Nu te lasa influentata de ele. Oricum deocamdata vei fi la liceu si o sa ai timp sa te gandesti ce faci mai departe! Daca iti place romana si engleza alege profilul filologie! O prietena de-a mea a fost la acel profil, apoi la facultate a dat tot la limbi si acum a ajuns sa fie in Portugalia, facand schimb de experiente cu studentii aia. Un semestru doar!

| L a răspuns:

Megi la un profil de socio-uman. engleza si romana sunt materiile care se fac mult la acest profilhappy.`