Eram așa fericită aseară că mă luase somnul de la carte, nu pentru că nu voiam să citesc, ci pentru că abia adorm pe la 4-5.
Dacă nu poți citi noaptea, schimbă momentul zilei, pune o alarmă ziua pentru citit.
Cititul sau numaratul inainte de culcare conduc la adormire.
Daca vrei sa citesti mai mult, atunci fa-o in timpul zilei.
Cam la fel mi se intampla si mie seara, daca stau intins in pat in timp ce citesc.
Si cumva... asa si trebuie, este seara, se relaxeaza corpul, nu te dor ochii, si te ia somnul
Dar acum sigur... daca citesti pe la ora 20 sa zicem, sigur nu te ia somnul. Sau?
De ce nu citesti dimineata sau la pranz, seara de obicei ochii sunt mai obositi.
N-am nicio problema seara. Am o problema ziua cand trec de vreo ora, atunci trebuie sa iau o pauza, sa mai beau o gura de cafea, sa ma mai duc pe afara sa mananc o bomboana de ciocolata, in general sa fac ceva in 5 minute, ca o mica pauza ca sa ma destind. Evident depinde si de carte si de subiectul abordat, uneori clachez dupa 30 de minute daca abordeaza un subiect ce nu-mi prezinta interes: pacea in lume, drepturile femeilor, singuratatea omului modern, veganismul etc. .
Citeste cele 2 pagini si fa-ti o recompensa dupa. Chiar azi ma gandeam: cum ar fi sa citesc un numar de pagini pe luna, gen peste 200, si tot ce trece de numarul ala sa-l am ca o recompensa in calorii la sfarsitul lunii? Ca un cheat-day pe baza a numarului de pagini citite. Evident asta e o idee, un exemplu. Tu poti face urmatorul lucru: citesti 2 pagini, iei o pauza, asculti o melodie, mananci o bomboana de ciocolata. Dupa ajungi sa poti citi lejer 10 pagini si rectifici recompensa astfel incat sa fie rezonabila sa nu faci exces. Cum ar fi sa citesti pentru shot-uri de tequila? Sa fim rezonabili.
Nu stau bine cu cititul în nicio parte a zilei. De obicei când citesc, mă mai opresc ca să mă gândesc și mă uit la cer ziua, noaptea doar într-un punct îndepărtat.
Probabil are legatura cu ritmul circadian. Organismul tau se pregateste de somn la ora respectiva. Eu nu citesc seara, dar daca incerc sa urmaresc o conferinta, sa ascult o carte audio, ma cam fura somnul. Ce cred ca se intampla... mai am putin ramas in "baterie" si daca ma fortez sa ma concentrez pe ceva, imi consum energia ramasa repede, mi se face somn.
Pai seara citesti tocmai ca sa adormi repede, ca esti suficient de obosit si psihic si fizic incat sa nu iti mai permiti alta activitate solicitanta. Si la cat stam toti pe telefoane/laptopuri toata ziua, unii poate si la munca, nici nu ma mir ca nu mai rezista ochii. Incearca dupa-amiaza sau seara, dar mai devreme.