| sese a întrebat:

Tot se foloseste cuvantul :MIŞTO stiti de unde vine-care este originea lui?
Va asteapta o coronita(cel putin asa sper)

Răspuns Câştigător
| alexandra14 a răspuns:

Intr-adevar, "misto"-ul nostru are origini in Germania, de pe vremea cand barbatii distinsi purtau baston pe strada si fara sa aiba peste 60 de ani. Era considerat un semn de stil, iar trecerea de la exprimarea distinctiei unui barbat la a spune ca e un barbat "bine", daca vreti, prin aceasta idee de "mit stock" s-a facut usor. http://www.stiaica.ro/......cu-baston/ (nu pentru fundita) :)

14 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

da-mi mie fundita laughing

leonardk
| leonardk a răspuns:

In limba rromanes inseamna - bine. Nu stiu daca asta este si originea lui.

| Silvia a răspuns:

Misto!, zise Columbeanu.
laughing

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Cuvantul misto, are origini in Germania, la noi in tara a fost folosit la inceput mai mult in zona Ardeal de un fotograf, care facea poze barbatilor mit stock(cu baston).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvintul misto este din tiganeste si inseamna frumos! daca eu ca barbat o vad pe Silvia, nestiind comportamentul ei, si zic ca e misto gacica! la ce semn de stil m-am referit!

| withoutme a răspuns:

Misto inseamna bine in tiganeasca,...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"misto" vine din sanscrita, l-au adus rromii din India in Europa inseamna "frumos" N

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"misto" este un cuvant sanscrit, limba straveche, considerata sacra, folosita pe teritoriul Indiei de astazi si inseamna "frumos". Neamurile de rromi l-au adus cu ei venind din India si l-au facut cunoscut europenilor, mai ales in Balcani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"misto" este un cuvant sanscrit, limba straveche, considerata sacra, folosita pe teritoriul Indiei de astazi si inseamna "frumos". Neamurile de rromi l-au adus cu ei venind din India si l-au facut cunoscut europenilor, mai ales in Balcani.

| resident a răspuns:

Misto subiect (cool intrebare) misto imi zicea taicamiu e o expresie tiganeasca ei nu zic frumos ci misto cum nici englezii nu sic frumos zic COOL laughing daca cauti in dex misto nu exista in nici o limba tin sa contrazic pe cel ce afirma ca provine din limba germana,, misto o fi un derivat al prostiei unora! care nu stiu bine limba Romana

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un mic citat din http://rapireadinserai.blogspot.com/......de-la.html
"Din păcate pentru folclorişti, nu există expresii asemănătoare cu "mişto" (< mit stock*) care să fi cristalizat în alte limbi europene. În schimb, găsim "मिष्ट" ([miʃʈ], "plăcut", "agreabil") în hindi, de origine sanscrită, şi "mišto" în tot soiul de dialecte de haplogrup H-M82, până şi în caló, care în mod normal nu foloseşte fricative palatale sau retroflexe.
N

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din limba romanii si inseamna frumos

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mare, Inedit, Smecher, Tare, Omenesc!)))))

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Misto este un cuvant de origini indiene. Cuvantul este preluat de la populatia rrom - mai exact din dialectul caldarash - ilor. Romanii au inceput sa-l foloseasca incepand din sud apoi a intrat si in vocabularul celor din alte parti ale Romaniei