Buna! "La rascruce de vanturi " am citit-o si eu intai in engleza, apoi si in romana si pot sa-ti spun ca e superba.Iar "Jane ZEyre" mi-a mers direct la inima, din pacate "Mandrie si prejudecata" nu am citit-o inca, desi am auzit ca e o acrte acre merita citita intr-adevar. Am sa-ti recomand cateva carti din cele care le-am citit eu si care mi-au mers la inima:
"Quo vadis", scrisa de romancierul polonez Sienckiewicz, o carte care prezinta suferintele primilor crestini in timpul imparatului roman Nero, precum si o poveste de iubire dintre un tanar nobil roman, apropiat al imparatului si o tanara crestina, Ligia, care reuseste sa invinga toate obstacolele sociale si sa fie fericiti impreuna. O carte care m-a fascinat, atat prin tematica atipica altor romane, cat si prin stilul ei.
"Pe aripile vantului"-Margaret Mitchell- in opinia mea cea mai buna carte a tuturor timpurilor.
Tot de Margaret Mitchell am citit o carte intitulata "Insula", o carte despre care nu s-a stiutnimic pana prin 1916, desi a fost scrisa la inceputul secolului trecut
"Coliba Unchiului Tom"_Harriet Beecher Stowe-foarte frumoasa, dar cam trista, am citit-o si recitit-o de vreo 5 ori, mi-a mers la inima si m-au impresionat profund simplitatea si credinta acestui sclav, a carui singura "vina" era culoarea neagra a pielii, dar si inteligebta neasemuita si credinta vie si jertfelnica a micutei Eva, fiica lui Saint Clare, cel de-al doilea stapan al lui Tom.
"Elevul Dima dintr-a saptea"-Mihail Drumes-cartea mea favorita din literatura romana, ce prezinta o poveste frumoasa de dragoste intre Grig Dima si Lotte, precum si diferite aspecte ale vietii scolare de atunci, actuale si in prezent: relatiile intre elevi si proefsori, camaraderia elevilor, revolta in fata nedreptatilor, culminand cu faimoasa expeditie transoceanica
Sper ca ti-au fost de folos sugestiile mele si ca iti vor placea aceste carti, in caz ca nu le-ai citit deja!
Lectura placuta!
Tocmai am terminat de citit asta http://ro.scribd.com/doc/35181/Coelho-Paulo-Alchimistul. E destul de buna cartea.