| XDarkAngel a întrebat:

TPU am nevoie de ajutor! deci maine dam testul initial la bio si de fiecare data cand dam test la aceatsa materie ne da sa retinem in jur de 8-9 lecti lungi si complicate. si o zis ca daca luam nota mare ni le trece in catalog. pe maine avem 8 lecti de retinut si nu stiu cum sa fac fiindca nu sunt genu de persoana care retine atat! am venit la o prietena sa invatam dar nu putem retine nimic, si chiar daca citim nu ne intra in cap si nu avem chef deloc. si avem lectiile doar incaietul nostru si nu sunt toate amanuntele ca sunt puse alandala. maine e penultima ora. aveti solutii sa invatam eficient, repede si bine? cum retinem cel mai bine? multumesc anticipat, dau funda + vot.

2 răspunsuri:
| inteligenta a răspuns:

Ia o pastila pentru memorat usor cum arata la tv si citeste lectiile inainte de culcare si o sa vezi ca o sa le tii minte sa stii ca si eu sunt genu care citeste si nu retine nimic si am luat pastila si am invatat inainte de culcare iar la test am luat 9, 35 funda please?

| neekole a răspuns:

Retii cel mai bine atunci cand modifici fraza data de profesoara, astfel incat sa o intelegi tu. Prin asta nu vreau sa zici ca ai voie sa schimbi termenii care tin de biologie. Si daca inveti cu o prietena nu o sa-ti fie mai bine, pentru ca poate sa-ti distraga atentia sau sa-si aminteasca de o barfa... Eu cel mai bine invat atunci cand sunt singura. Fac in felul urmator: ma duc intr-o camera linistita unde stiu ca nu o sa ma deranjeze nimeni, imi iau caietul si incep sa citesc cu voce tare un paragraf. Il tot citesc, pana realizez ca am retinut ceva de acolo si pot sa formez o pro[pozitie despre ce zice acolo. Cam asta este chestia. Dar cand citesti concentreaza-te. Alta metoda mai simpla nu exista. Si nu citi in gand pentru ca nu o sa retii nimic. Sau daca retii vei uita pana la ora de biologie. Si apropo, nu mai lasa totul pe ultima zi. Tu practic acum vrei sa ingrasi porcul in ajunwinking. Si asa nu prea merge Sper ca ti-am fost de ajutor. Funda?