anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU,de ce ne trebuie matematica de la clasa a 7-a incolo?
ma refer la tonele de fractii,si exercitii fara rost,care mie,nu cred ca imi vor folosi... vreau sa devin solista,nu matematicianca.
am invatat pana acum adunari,scaderi,inmultiri, impartiri, Ce imi mai trebuie? ...si aceeasi problema o am cu fizica/chimia, la ce imi vor folosi aceste materii la aceasta cariera pe care mi-am ales-o?

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Iti vor folosi in viata de zi cu zi. daca nu cunosti macar materia ed a zecea te vei simti toata viata handicapata, incapabila sa intelegi diferite procese fizice, chimice si matematice care se intampla in jurul tau. N-o sa fii in stare sa calculezi cata vopsea iti trebuie pentru o lucrare, ce cheie se potriveste la un robinet, ce masura de prezervativ ii trebuie partenerului tau, cum sa folosesti eficient aragazul, etc Toti vor rade de tine si te vor pacali pe toate caile, profitand de ignoranta ta.

| DEBrown a răspuns:

Iti imaginezi ca fara aceasta matematica, fizica, chimie de nivel avansat, inca am fi trait ca in neandertal? Poate nu iti folosesc tie, dar la progresul tehnologiei si al omenirii au folosit mult. Oricum, de la liceu iti poti alege un profil care implica mai putine stiinte, iar de la facultate nu o sa mai ai de a face cu ele. Bafta!

| Lightning1997 a răspuns:

Poate tie nu iti folosesc, dar celor pasionati de ele da.Plus ca,de la liceu,poti sa te orientezi spre alt domeniu. Oricum,te poti razgandi cu privire la ce vrei sa devii pentru ca mai ai timp pana atunci, banuiesc ca esti inca la generala, pentru ca, daca ai fi la liceu, ti-ai fi dat seama deja de raspuns.

| kiv1990 a răspuns:

Incearca totusi sa inveti, nu e greu de loc/ doar depui un pic de efort
p.s nu stii unde mergi dupa liceu
eu de exemplu am vrut sa merg la teologie insa m-am trezit la programare(informatica)

| NeVeR4NeVeR a răspuns:

1.Te ajuta la cultura ta generala.
2.Asta asa e nu te ajuta in cariera profesionala dar ivatand astea nu vei fi ca "unele/unii" care numai sa citeasca mai stiu.
3.In alte tari nu se invata asta pentru ca nu sunt folosit.(Exemple:Spania, Italia)tari unde se traieste bine dupa parerea mea.

Sper ca ti-am fost de folos.