anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

TPU va rog sa ma ajutati cu o scrisoare pentru Lb. Romana, exercitiul spune asa:
Alcatuiti o scrisoare in care sa folositi trei pronume personale de politete si doua formule reverentioase.

Răspuns Câştigător
| NicoleTheEnd a răspuns:

Ce greu este! Nu m-as mira daca ar trebui sa scrii scrisoarea intr-o alta limba, dar in limba ta materna CUM SA NU STII?(pronume de politete: Domnule, Doamna, Dumneata, D-voastra,Maria Sa, Dumitale, Inaltimea- sa, ta. etc.
Formule reverentioase=>>imi permiti sa', 'stimate x', 'imi pare foarte rau pentru', 'condoleantele mele'...etc)

Poti folosi aceste exemple in scrisoare ta!
Succes!

| filip1999 a răspuns (pentru NicoleTheEnd):

Bravo! bravo!

| supermada a răspuns (pentru NicoleTheEnd):

Stimate x, imi pare farte rau pentru, condoleantele mele...etc st gesite

7 răspunsuri:
| CarlaElena23 a răspuns:

Băăii copil fară viitor, mai fă şi tu o viztă orei de română, sigur o va fi o surpriză. Te mai dai şi destept/deşteaptă, când habar nu ai. Pronume personale de politeţe : Dumneata, Dumneavoastră, Dumneaei, Dumnealui, Dumlealor etcc.
Formule reverenţioase : Măria Ta/Sa, Sfinţia Ta/Sa, Exceleţa Ta/Sa/Voastră. Şi da, se scriu ambele cu literă mare. Aşa că dragul / draga mea, înainte să "scoţi ceva pe gură", asigurăte că ştii TU bine limba TA maternă. Hai pa. Ps: Mai consultă cartea aia de gramatică, nu o lasa să stea degeaba.winking

| Cavalerul59 a răspuns:

Stimate domnule prfesor, imi pare foarte rau pentru ca nu am putut veni in excursie. Sper ca dumnevoastra si dumneaiei, cadrele didactice, sa nu fie suparati pe mine, dar am avut o problema personala si nu am putut ajunge.

| souperman a răspuns:

NicoleTheEnd,te rog fa o vizita la scoala... Formule reverentioase=>>imi permiti sa', 'stimate x', 'imi pare foarte rau pentru', 'condoleantele mele'...etc)
TOTAL GRESIT

| ateaua a răspuns:

Alcatuiti o scrisoare in care sa folositi trei pronume personale de politete si doua formule reverentioase.

| Niculescu_Cristi_1994 a răspuns:

Intodeuna sa folosesti formele de politete mai populare.

Întrebări similare